PSnews

PSnews VIDEO

Glad Varga, la momentul adevărului: cum îl sprijină Falcă și pe cine preferă Orban la TNL EXCLUSIV

gladvarga.ro

Deputatul PNL de Arad Glad Varga a fost miercuri invitat al interviurilor video PSnews.ro, unde a vorbit despre propria candidatură la președinția Tineretului Național Liberal, în perspectiva Congresului TNL de pe 22 octombrie.

Concret: fostul consilier local arădean din partea PDL a arătat de cât sprijin se bucură din partea celei mai grele figuri portocalii din județ – l-am numit pe primarul Gheorghe Falcă (actualul președinte al filialei județene a PNL).

„Relația cu primarul municipiului Arad este una bună. În primul rând, primarul de Arad – domnul președinte Gheorghe Falcă – a fost unul dintre susținătorii mei când am fost votat de către biroul județean pentru a deschide lista pentru Camera Deputaților. Eu fac echipă cu organizația județeană de mai bine de 13 ani. L-am informat și i-am cerut sprijinul domnului primar, dar în principal eu m-am axat în această campanie pe legătura pe care mi-am creat-o timp de 13 ani de zile la organizația de tineret, legătură solidă, bazată pe proiecte comune, pe relații personale, pe deplasări, pe schimb de experiență în diverse proiecte. Legăturile sunt destul de puternice și nu cred că unele dintre ele pot fi desfăcute de aranjamente politice sau de oricare intervenție a unor seniori”, a punctat Varga.

Și Ludovic Orban îl susține pe Glad Varga în cursa pentru șefia TNL, dar liderul seniorilor liberali își manifestă sprijinul în egală măsură și pentru ceilalți doi candidați de la tineret (Radu Surugiu și Mara Mareș), a subliniat parlamentarul arădean.

El a precizat că are „o relație de colegialitate” cu actuala conducere a PNL (instalată după Congresul de pe 17 iunie), adăugând: „Pe domnul președinte Orban îl cunosc înainte de a fi deputat. Am fost unul dintre semnatarii moțiunii domnului Orban, dar – cum nu am candidat la nicio funcție din Biroul Executiv – putem spune că avem doar o relație de colaborare. Nu se pune problema că am putea fi supărați, certați. Nu cred că se pune problema să fiu unul dintre cei care candidează și nu are acceptul dânsului”.

În continuare, Glad Varga a explicat cum Ludovic Orban le-a dat mână liberă tinerilor liberali să își aleagă singuri conducerea.

„Eu cred că (Orban îl susține pe Varga – n.r.) în aceeași măsură în care îi susține și pe ceilalți doi candidați. Eu cred că domnul președinte Orban este garantul respectării statutului și al regulamentului partidului. Eu cred că domnul președinte Orban este un președinte care își dorește o competiție a proiectelor, a ideilor în organizația de tineret, pentru că de fapt ea este o școală politică.

Domnul președinte Orban – la școala de tineret la care am participat anul acesta, la Eforie – a transmis clar un mesaj de libertate pentru tineri, un mesaj prin care organizațiile de tineret își pot alege președintele după bunul plac, buna negociere. De aceea mergem toți trei candidații în organizații. Într-adevăr: pentru ca să reușești să ajungi în toate organizațiile e destul de greu; și atunci majoritatea încearcă să-și organizeze întâlniri și în afara acelor evenimente. Acele întâlniri pot fi înlesnite și de alți colegi, foști colegi, colegi parlamentari…

Eu până în acest moment – la alegerile la care am participat – liderii locali ne-au primit pe toți trei, ne-au tratat în aceeași măsură. Nu cred că organizația națională a partidului are vreo preferință. Vreau să cred că Tineretul Național Liberal este și va fi organizație independentă. Da, într-adevăr: va furniza Partidul Național Liberal tineri pregătiți, tineri profesioniști, tineri care pot să facă față provocărilor și oricăror proiecte pe care partidul le vrea, dar organizația de tineret trebuie să fie una care-și decide singură soarta. De aceea organizația de tineret este una dintre cele mai puternice organizații, pentru că se bazează exclusiv pe implicarea tinerilor”, a mai spus Glad Varga.

În altă ordine de idei, Glad Varga a vorbit despre propriile proiecte de legi depuse din decembrie (când și-a luat în primire mandatul de deputat) până în prezent.

Este vorba despre 5 astfel de inițiative legislative, aflate momentan în dezbatere. Unul dintre ele vizează interzicerea exploatării forestiere în parcurile naționale, al doilea are în vedere realizarea infrastructurii de stații de reîncărcare a mașinilor electrice până în 2020 (administrațiile locale și benzinăriile cu mai mult de 16 pompe urmând să fie obligate a asigura și a dezvolta astfel de stații), iar altul se referă la modificarea Legii 211/2011 privind regimul deșeurilor, pentru pedepsirea persoanelor care abandonează deșeurile la marginea localităților.

Alte proiecte de act normativ pe care Glad Varga vrea să le depună la Parlament au drept scop o modificare legislativă pentru Legea 350/2005 a finanțărilor nerambursabile pentru organizațiile de tineret (ținând cont de schimbările prin care a trecut legislația achizițiilor) și pentru Legea 60/1991 (care limitează manifestările publice până la ora 23) – „pentru anumite evenimente de interes regional sau național se poate da o dispensă de către administrația locală, astfel încât organizatorul să nu fie tras la răspundere pentru perturbarea ordinii publice”, a punctat Varga.

Urmăriți declarațiile în intervalurile 11:04-18:07 și 20:26-24:30:

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi