Skip to content
Politică

Glontul de argint tras de Ponta care l-a dat complet peste cap pe Iohannis

Miercuri, in a doua dezbatere prezidentiala, organizata pe un teren vizibil favorabil lui Klaus Iohannis, Victor Ponta i-a pus o intrebare la care acesta n-a avut nici un raspuns, ba mai mult de atât, Iohannis părea aproape să facă o criză de nervi.

Este vorba de întrebarea referitoare la retrocedarea, in Sibiu, doar a cladirilor care apartin in prezent bisericii de care apartine domnul Iohannis, dar si forumului germanilor din Sibiu.

Conform spuselor lui Victor Ponta, au existat 1976 de cereri de retrocedari. Majoritatea, nesolutionate. In schimb, s-au retrocedat, catre Biserica Evanghelica si Forumul Democrat

Lista cladirilor retrocedate in Sibiu, si care au ajuns fie la Biserica Evanghelica, fie la Forumul german, prezentata de Victor Ponta, cuprinde:

Muzeul National Brukenthal
Liceul Teoretic Brukenthal
Palatul Copiilor
Spitalul de Pneumoftiziologie
Liceul de Arta
Sediul directiei Sibiu a Arhivelor Nationale
Clubul Sportiv Scolar Soimii Sibiului
Complexul de servicii comunitare „Prichindelul”
Caminul de Batrani din strada George Cosbuc
Cladiri din complexul Muzeal Astra

”Domnul primar a solutionat doar 164 de cereri, toate pentru Biserica Evanghelica si Forumul german. Restul, din 1976 de cereri, inca nesolutionate!”, a precizat Ponta.

In fata acestui atac, Iohannis s-a enervat si a incercat, ca de obicei in aceasta emisiune, sa nu raspunda absolut deloc.

Iată pasajul din emisiune:

Klaus Iohannis: Mi se pare revoltator ca daca acum cativa ani politicienii corupti se ocupau de retrocedari de cateva zeci de hectare, acum avem un foarte mare scandal in care e cercetat dl Hrebenciuc, in care a fost citat un foarte apropiat politician al dl Ponta, un domn Sarbu, acesti domni au pregatit retrocedarea ilegala a zeci de mii de hectare in timp ce omul simplu nu isi poate lua inapoi un hectar…

Victor Ponta: Asteptam sa imi spuneti lucrul asta. Sa va spun cum se face lucrul bine facut la Sibiu (prezinta statisitici cu retrocedari). S-a retrocedat catre Biserica Evanghelica, Biserica Brukenthal, Palatul Copiilor, Forumul germanilor are multe alte cladiri. Din 1976 cereri de retrocedare ati rezolvat 174 doar pentru ani

Klaus Iohannis: Va spun in fata ca ati mintit grosolan. E un atac la reputati mea de primar si de politician.

Aceste retrocedari au fost facute pentru ca acele entitati au dreptul sa le primeasca. Agentia care s-a ocupat de acea retrocedare e in subordinea dvs, nu primarul e responsabil. Aceste retrocedari au fost facute de statul roman

Mintiti, incercati sa ma enervati, sa ma jigniti

Victor Ponta: Muzeu, liceu… daca dl Iohannis spune ca este bine…

Citește și: Se anunță lovitura finală pentru Iohannis: urmează să fie cercetat penal? Încrengăturile cu iz penal din jurul prezidențiabilului ACL

15 comentarii la “Glontul de argint tras de Ponta care l-a dat complet peste cap pe Iohannis

 1. Staff-ul il supune pe Johannis la un calvar greu de suportat; nu-l mai trimiteti la confruntari. De fapt nici el nu mai vrea; s-a saturat. A declarat aseara ca s-a terminat campania electorala……Nu poate; ii cereti imposibilul. Se vede ca nu are o minte sclipitoare, dimpotriva ; gandeste incet si prost, se exprima si mai incet si mai prost. Qvod erat demonstrandum.

  1. Foarte corect……”Qvod erat demonstrandum”.
   Omul Iohannis are prea multe LACUNE de tot felul pentru functia de PRESEDINTE DE TARA !
   As avea pe constiinta marea greseala ce as face daca as pune stampila de vot pe numele Iohannis….

 2. Ce sa restitui Forumului german, e o organizatie infiintata dupa 1989. Daca se considera continuatoare organizatiei FASCISTE a sasilor care a fost interzisa in Romania si bunurile i s-au confiscat, asa cum s-au confiscat bunurile organizatiilor fasciste din toata Europa, atunci este FOARTE GRAV!!! Am fi singura tara din Europa care am restitui niste bunuri ale organizatiilor fasciste.

 3. Retrocedarile respective au fost facute in toata tara dupa legea 247/2005. Legea respectiva a fost data de Tariceanu. Cel care e aruncat in fata ca viitor premier.

  1. Mai necunoscatorule, in primul rand una e legea si alta e frauda, ca legea 247 din 22.07.2005 nu spune nicaieri sa retrocedezi celor fara drept legal. Si nu prin legea aia s-a resuscitat prin mostenitori de drept o organizatie fascista. Ca sa nu mai vorbim ca pe partea juridica legea aia e opera lui Macovei, ministresa de la justitie din acea vreme sustinuta de PDL ! Ca sa nu mai vorbim ca legea 247 a trecut de Parlament prin asumarea raspunderii, adica a fost votata de toti liberalii si basistii de atunci. Am scris toate astea pentru ca in atare situatie, afirmatiile tale sunt evident ticaloase. Deci nu ai avut spor, basistule !

 4. Eh… Poate ca nu poate el sa raspunda atacurilor lui Ponta dar… Ca deobicei, probabil, atacurile sunt complet nefondate. Iohannis se explica foarte clar in ceea ce priveste aceasta problema si anume, ce spune Ponta este neadevarat. Avand in vedere alte informatii eronate (pentru care totusi avea documentatie) spuse de el, tind sa il cred pe domnul Iohannis. Agentia care s-a ocupat de retrocedari este in subordinea lui Ponta. Spune clar. Cine poate dovedi ca Ponta nu l-a fortat de fapt sa faca acele retrocedari din diferite motive (prin mita sau altcumva) si acum Iohannis nu mai are ce sa zica?

  1. Ca si mai sus, alta afirmatie ticaloasa ! Deci, Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, sau ANRP, solutioneaza dosarele intocmite, verificate si propuse spre solutionare de catre Comisiile Locale, adica niste comisii numite prin Dispozitie de Primar ! Dupa care unele ajung in Comisiile Judetene care functioneaza pe langa Institutia Prefectului si direct sau in ultima faza la ANRP. Daca intocmirea dosarului este efectuata fraudulos, nu este raspunderea ANRP, ca ei nu sunt organ judiciar sa verifice legalitatea si veridicitatea unor documente sau existenta unor semnaturi false. Acolo se verifica in primul rand respectarea procedurii. Dupa avizarea pozitiva a ANRP-ului, documentatia revine la Primarie, punerea in posesie fiind facuta tot prin Dispozitie de Primar ! Bine, eu explic pentru cei ce mai citesc pe aici si inteleg, ca tu oricum nu pricepi nimic din ce spun eu.

 5. :)) De ce nu acceptati si adevaruri? In 3 ore nu ati reusit sa „moderati” un comment? Sau se publica doar ce va place voua? 🙂

  REPET:

  „Retrocedarile respective au fost facute in toata tara dupa legea 247/2005. Legea respectiva a fost data de Tariceanu. Cel care e aruncat in fata ca viitor premier.”

  1. Fato, invata dracului intai sa scrii si dupa aia da-ti tu cu parerea despre prosti ! Daca ai dorit sa ne arati cum arata un om prost, ai reusit, te-am vazut ! Deci vorbe ai spus, dar le-ai spus prost. Asa ca treci la fapte, pune mana pe carte analfabeto, ca nu musca !

 6. Ponta trage cu gloante de cianura in toata populatia Romaniei.
  Va place cum vorbeste?
  Korect,aproape, de fapt , el va minte cu seninatate, va minte frumos, Romania este in recesiune, si el zice ca e bine, iar domniile dvs il credeti.
  Eu NU si NU-l voi vota cu toata propaganda pe care-o face ” media” aservita PSD-ului si lui Ponta.
  Pentru ROMANIA. DA , pentru comunism, NU!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *