Gluma zilei vine de la Zaharova: Rusia nu se implică în treburile interne ale R.Moldova

digi24.ro/ maria zaharova
Sursa foto: mid.ru

Rusia nu se amestecă în treburile interne ale altor state, inclusiv Republicii Moldova. Declarația aparține purtătorului de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

Spre deosebire de țările occidentale, Rusia nu se amestecă în treburile interne ale altor state, inclusiv Republicii Moldova”, a spus ea în cadrul unui briefing de presă.

În cadrul aceluiași briefing, Zaharova a încercat să dea lecții autorităților naționale, menționând că „este în interesul Moldovei și a cetățenilor săi să normalizeze relațiile cu Rusia”.

Venim cu apel către conducerea Republicii Moldova să țină cont de întreaga gamă de opinii a locuitorilor țării și să evite acțiunile care conduc la polarizarea politică și destabilizarea artificială a vieții publice”, a spus ea.

Faptul că Rusia se implică în treburile interne a fost demonstrată anterior de jurnaliștii RISE Moldova, care au publicat o investigație potrivit căreia Rusia a întocmit încă în 2021 un plan de a atrage R. Moldova în sfera sa de influență până în 2030.

La fel, președintele Parlamentului, Igor Grosu, declara că Federația Rusă, prin oligarhii care îi servesc interesele în R.Moldova, se implică în treburile interne ale țării prin tentativele de a atrage primarii localităților de partea sa.

În ultima perioadă, Moscova a lansat multiple acuzații în adresa Chișinăului, fiind nemulțumită de legile adoptate de autorități. Astfel, Rusia a criticat noul Cod electoral, adoptat în anul 2022, a acuzat Chișinăul de „încălcarea libertății de exprimare și de rusofobie” pentru blocarea instituțiilor mass-media care răspândeau propaganda rusă, dar și a insistat pe „moldovenizarea” Republicii Moldova, criticând decizia de revenire la „limba română” în legislația moldovenească.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: