Skip to content
Politică

Goana după funcții în PSD. Daniel Suciu dă din casă înainte de Congres

Au mai rămas doar câteva zile până la mult Congresul PSD din 29 iunie, în care se va decide, printre altele, și funcția de președinte executiv al partidului. Competiția se anunță acerbă.

Pentru funcţia de preşedinte executiv al partidului, până recent ocupată de Paul Stănescu sau Viorica Dăncilă, candidează Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, deputatul Sorin Bota, Daniel Suciu, viceprim-ministru şi Daniel Florea, primarul Sectorului 5 al Capitalei. Presa a vehiculat faptul că premierul Viorica Dăncilă l-ar vrea în această funcţie pe Daniel Suciu.

În acest context, Daniel Suciu a precizat pentru PSNews.ro că pentru această funcție are susținerea organizației PSD Bistrița Năsăud. Totodată, pozițiile anterioare de conducere deținute la nivel local și central îl recomandă pentru funcția de președinte executiv al partidului.

“Vreau să lămuresc un lucru: pe mine nu m-a propus nimeni. Am avut discuții cu colegii și mi-am anunțat intenția de a candida în cadrul CEx-ului de la Neptun. Întreaga organizație PSD Bistrița Năsăud mi-a dat susținerea. Am fost consilier judeţean, deputat, lider de grup si acum ministru, dar cea mai importantă calitate este cea de coleg al tuturor care cred că PSD a făcut, face şi va face lucruri bune pentru România. Am făcut şi greşeli şi trebuie să ni le asumăm, pentru că doar aşa vom recâştiga încrederea oamenilor. Eu candidez pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD, într-un moment important pentru partid, însă rămân același om pe care s-au putut baza mereu”, a precizat Suciu.

Întrebat dacă are susținerea premierului Viorica Dăncilă pentru funcția de președinte executiv al PSD, Daniel Suciu a precizat că:

„Eu sper că mă susține și Viorica Dăncilă și foarte mulți colegi care vor ca Partidul Social-Democrat să înțeleagă din greșelile trecutului și să recâștige încrederea și votul oamenilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *