Skip to content
Externe

Google a fost amendat de către Federația Rusă cu 7,2 milioane de ruble

playtech.ro

Un tribunal din Moscova a declarat vineri că amendează compania Google de la Alphabet (GOOGL.O) cu 7,2 miliarde de ruble (98 de milioane de dolari) pentru ceea ce a spus că este un eșec repetat de a șterge conținutul pe care Rusia îl consideră ilegal, transmite Reuters.

Google, amendat de către Rusia

Moscova a crescut presiunea asupra tehnologiei digitale în acest an, într-o campanie pe care criticii o caracterizează drept o încercare a autorităților ruse de a exercita un control mai strâns asupra internetului, ceva despre care spun că amenință libertatea individuală și corporativă.

Google a spus într-un e-mail că va studia hotărârea instanței înainte de a decide cu privire la pașii suplimentari.

Rusia a aplicat amenzi mici companiilor străine de tehnologie de-a lungul acestui an, dar pedeapsa de vineri marchează pentru prima dată când a solicitat un procent din cifra de afaceri anuală a unei companii din Rusia, mărind considerabil suma amenzii.

Nu a precizat procentul, deși calculele sursei citate arată că echivalează cu puțin peste 8%.

Rusia a ordonat companiilor să șteargă postările care promovează abuzul de droguri și distracții periculoase, informații despre arme și explozivi de casă, precum și pe cele ale grupurilor pe care le desemnează drept extremiste sau teroriste.

Federația Rusă dorește mai multe companii americane pe teritoriul ei

Google, care a plătit anul acesta amenzi de peste 32 de milioane de ruble pentru încălcarea conținutului, este în dezacord cu Moscova pe o serie de probleme.

Rusia a cerut să restabilească accesul la canalele în limba germană ale radiodifuzorului RT susținut de stat.

Moscova a cerut, de asemenea, ca până la 1 ianuarie să fie înființate pe teritoriul Rusiei 13 companii de tehnologie străine, în mare parte din SUA, care includ Google și Meta Platforms sau o să se confrunte cu posibile restricții sau interdicții totale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *