Skip to content
Coronavirus

Google acordă prioritate site-urile instituţiilor medicale care oferă facilităţi de telemedicină

qz.com
" "

Infrastructurile de telemedicină vor fi mai vizibile în produsele Google, pentru a ajuta utilizatorii să acceseze servicii medicale de la distanţă. În contextul pandemiei de coronavirus, când în multe ţări sunt permise deplasări doar în cazurile de urgenţă pentru alte afecţiuni decât cele legate de COVID-19, telemedicina poate juca un rol important în păstrarea stării de sănătăte.

Astfel, Google anunţă că link-urile către infrastructurile de telemedicină ale instituţiilor medicale vor fi mai vizibile în paginile de rezultate ale motorului său de căutare, dar şi în Google Maps, începând cu această săptămână.

" "
" "

Când în paginile de rezultate apare o instituţie medicală ce oferă servicii de telemedicină, Google va afişa un link (Get online care), prin care utilizatorii le pot accesa rapid.

În cazul instituţiilor medicale care oferă şi informaţii legate de COVID-19, un link către această pagină va fi, de asemenea, afişat direct în paginile de rezultate şi în pagina dedicată din Google Maps.

Pentru platformele mari de telemedicină, Google va afişa un card, care va conţine inclusiv informaţii despre preţuri. Această facilitate va debuta mai întâi în Statele Unite, informează news.ro.

Informaţiile şi link-urile către site-urile de telemedicină nu vor fi afişate la căutările după COVID-19, ci la căutări mai clare, după termeni legaţi de afecţiuni, instituţii medicale sau medicină la distanţă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *