Skip to content
Economie

Google Pay se lansează oficial în România. Ce funcții aduce noua aplicație

gpay

Începând de astăzi, aplicaţia Google Pay este disponibilă oficial în România, iar aplicația îți aduce noi funcții care să îți facă tranzacțiile mai simple.

Aplicaţia Google Pay va putea fi folosită de toţi utilizatorii de telefoane Android din România pentru a realiza plăţi contactless sau online, într-un mod simplu şi sigur.

Odată cu disponibilitatea aplicației devine disponibil și suportul pentru Google Pay pentru dispozitivele cu sistemul de operare Wear OS. Astfel, plata cu smartwatch-ul va fi mult mai simplă.

În cazul plăților contactless, aplicația va folosi un număr de card virtual. Astfel, îți sunt protejate datele reale ale cardului atunci când faci tranzacții în magazine. Ea este disponibilă în peste 30 de ţări din toată lumea, oferind plăţi sigure, beneficiind de o securitate construită pe mai multe niveluri, potrivit Adevarul.

De exemplu, când este utilizată pentru plata în magazin, către comerciant este trimis numărul de card virtual, nu cel real. Dacă telefonul este pierdut sau furat, deţinătorul poate să-l blocheze sau să-l şteargă folosind funcţia „Găseşte-mi dispozitivul”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *