Skip to content
Magazin

Google te ajută să compari prețurile şi să alegi cele mai ieftine produse

Serviciul de cumpărături al Google va oferi utilizatorilor două instrumente foarte utile pentru achizițiile online – un comparator de prețuri și o funcție de urmărire a acestora.

La timp pentru Black Friday, Google anunță două facilități care vor ajuta utilizatorii, în timp, să facă diferența între reducerile reale și cele venite ca urmare a creșterii prețurilor în prealabil.

Price Insights este o funcție care va ajuta utilizatorul să-și dea seama dacă prețul unui produs este peste sau sub media practicată în magazine. Același instrument va arăta unde poate fi găsit mai ieftin un anumit produs.

Al doilea instrument permite utilizatorului să urmărească evoluția prețului pentru un anumit produs în timp. Astfel, acesta își va da seama dacă este momentul potrivit pentru achiziție sau e mai bine să aștepte scăderea prețului, scrie profit.ro.

Ambele instrumente vor fi disponibile în secțiunea Shopping a Google. Prin lansarea celor două instrumente, gigantul american va concura direct cu serviciile și aplicațiile care au ocupat până acum această nișă și, foarte probabil, le va scoate din afaceri pe multe dintre acestea.

Pe de altă parte, instrumente precum Pricy oferă un set mai bogat de funcții pentru urmărirea prețurilor, prin care utilizatorii pot face comparații rapide între prețurile practicate de magazinele online, dar pot vedea și evoluția pe termen mediu și lung a prețurilor pentru a evita o achiziție atunci când un preț este prea sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *