Skip to content
Economie Societate

Google trece pe modul Incognito. Datele personale ale utilizatorilor nu vor mai fi salvate

Spre deosebire de Facebook, care doar a vorbit despre intimitate la F8, Google a prezentat mai multe opțiuni concrete pe care le va lansa în acest sens. Începând cu Google Maps, aplicațiile Google vor avea un mod de utilizare numit Incognito. Acesta nu doar că se numește dar va fi funcționa la fel ca modul care există de mai mulți ani în browser-ul Chrome. Practic, istoricul navigării și datele personale generate în timp ce este activ modul Incognito nu vor fi salvate în contul Google și nu vor fi folosite pentru personalizarea altor servicii și de alte aplicații, conform profit.ro.

Şeful Google, Sundar Pichai, care a făcut anunțul în cadrul Google I/O, nu a intrat în detalii privind funcționarea acestei opțiuni. Însă, dacă funcționează într-adevăr precum opțiunea similară din Chrome, informațiile generate în modul Incognito vor fi șterse după închiderea acestuia.

Google plănuiește să includă moduri Incognito și în alte servicii ale companiei, iar următorul pe listă, după Google Maps, este chiar motorul de căutare. Utilizatorii logați în contul Google vor putea activa modul Incognito pentru a opri temporar salvarea în cont a datelor privind căutările web. Activarea modului Incognito se va face apăsând poza de profil din colțul dreapta sus al aplicației și alegând opțiunea “Turn on Incognito mode”.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *