Skip to content
Societate

Google va permite ștergerea automată a istoricului activităților după trei luni

qz.com

Google va oferi utilizatorilor opțiunea de a șterge automat istoricul căutărilor și al locațiilor după trei luni, transmite BBC. Motorul de căutare permite deja utilizatorilor să șteargă manual datele pe care Google le stochează atunci când aceștia utilizează serviciile sale, precum YouTube, Maps și Search.

Acum, în încercarea de a oferi utilizatorilor mai mult control asupra datelor personale, platforma le va oferi acestora opțiunea de a selecta ștergerea automată a acestor informații, după trei sau 18 luni.

Măsura ar urma să fie implementată în următoarele săptămâni.

Google s-a confruntat cu controale din cauza încălcării relulilor privind utlizarea datelor personale. În noiembrie, compania a fost acuzată că a urmărit locațiile unde au mers oamenii, chiar și atunci când aceștia dezactivaseră istoricul.

În plus, începutul acestei luni, spre surpriza multor oameni, Google a declarat că recenzorii umani obișnuiesc să asculte înregistrări vocale de la Home Speaker și aplicația Asistent.

În prezent, istoricul Google și urmărirea locației pot fi „întrerupte” în pagina de setări, pentru fiecare cont. Cu toate acestea, noile instrumente nu vor oferi opțiunea ștergii automate a istoricului de vizionări YouTube sau a comenzilor vocale emise prin Home and Assistant, scrie hotnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *