Gorghiu: 300 de fugari au fost readuşi în ţară de la începutul anului

Sursă foto: Facebook/ Alina Gorghiu

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat că de la începutul anului şi până în acest moment statul român a reuşit să reîntoarcă în ţară aproape 300 de fugari, precizând că marţi va fi adus în România un infractor extrem de periculos, Ghinea Marius Liviu, condamnat de instanţele din România la 10 ani de închisoare cu executare pentru trafic de minori.

„La momentul acesta sunt aproape 300 de fugari pe care statul român a reuşit să-i întoarcă în ţară de la începutul anului până acum”, a afirmat, marţi, Alina Gorghiu, după şedinţa de Guvern.

În context, Alina Gorghiu a spus că proiectul de lege iniţiat de Ministerul Justiţiei – „Fugarul plăteşte” – a primit raport favorabil de la Comisia juridică a Camerei Deputaţilor şi urmează votul în plen.

„Avem în acelaşi timp o veste bună, care vine din Legislativul României, raport favorabil pe legea pe care Ministerul Justiţiei a iniţiat-o, „Fugarul plăteşte”, este acea lege prin care întoarcerea celor care au pedepse cu executare în România şi fug să încerce să nu execute această pedeapsă în sistemul penitenciar, atunci când se întorc, vor scoate banii din buzunar. Comisia juridică a dat raport favorabil, săptămâna viitoare sper să avem un vot în plenul Camerei Deputaţilor pe această iniţiativă benefică pentru statul român”, a arătat ministrul Justiţiei.

Gorghiu a menţionat că marţi va ajunge în sistemul penitenciar românesc un infractor condamnat pentru trafic de minori.

„De asemenea, vreau să vă spun că astăzi vom avea pe teritoriul României şi va ajunge în sistemul penitenciar românesc un infractor extrem de periculos, numele lui este Ghinea Marius Liviu. Aşa cum vă spuneam, în scurtă vreme va ateriza în România. Este o persoană condamnată în România la închisoare pentru o infracţiune extrem de gravă – trafic de minori. Este un infractor extrem de periculos, un om nociv, care a traumatizat pe viaţă copii, a frânt destine şi a nenorocit familii întregi. De aceea am simţit nevoia să vă vorbesc despre acest fugar condamnat, repet, de instanţele din România la 10 ani de închisoare cu executare pentru că de foarte multe ori discutăm despre fugari cu nume celebre condamnaţi pentru mult mai puţin şi uităm să discutăm despre infractori extrem de periculoşi care abuzează sexual minori, care abuzează sexual tineri şi care sunt condamnaţi pentru infracţiuni de viol şi trafic de persoane”, a adăugat Alina Gorghiu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL