Skip to content
Politică

Gorghiu aruncă mingea în terenul majorității parlamentare. Ce apel face la liderii coaliției?

PNL a anunțat că va depune o moțiune de cenzură în prima zi a săptămânii viitoare. Liderii PNL au spus că subiectul va fi unul simplu – problemele din justiție ale premierului Victor Ponta.

După ce au fixat data depunerii moțiunii, liderii PNL au început să facă ochi dulci parlamentarilor coaliției de guvernare. Aflată la Alba Iulia, Alina Gorghiu a declarat că, după ce PNL a anunțat moțiunea, mingea e în terenul liderilor coaliției.

Ceea ce a ţinut de noi am făcut, acum mingea este în terenul domnului Oprea, în terenul domnului Tăriceanu, în terenul domnului Dragnea. Dacă dânşii au înţelepciunea să pună România peste interesele personale ale lui Victor Ponta şi peste interesele PSD de a rămâne la guvernare cu orice preţ, cu orice risc de decredibilizare a ţării noastre, atunci vom avea o şansă de succes pentru români, nu pentru noi. Dar vom vedea”, a mai spus Alina Gorghiu, citată de Adevărul.ro.

Liderul PNL a spus că partidul pe care îl conduce are nevoie pentru moţiune şi de voturi din partea parlamentarilor care acum susţin Guvernul Ponta, iar în acest sens vor avea loc în zilele următoare discuţii privind susţinerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Ponta, potrivit agenţiei Mediafax.

Ne lipseşte un număr consistent de voturi dacă vorbim doar de opoziţie. Evident că avem nevoie de voturi şi din partea parlamentarilor care susţin Guvernul Ponta. În realitate să ştiţi că dacă noi pierdem la vot la moţiunea de cenzură şi această moţiune de cenzură nu trece nu pierde PNL, pierde societatea din România care în acest moment este văzută ca oaia neagră a Europei având un prim-ministru inculpat, un prim-ministru al cărui prim termen de judecată în dosarul legat de faptele de corupţie este luni. Vă daţi seama cam cum vor suna titlurile ziarelor şi televiziunilor străine luni în momentul în care prim-ministrul va fi iar pe treptele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să-şi rezolve problema şi, din păcate, refuză să şi-o rezolve ca persoană privată, insistă, se încăpăţânează să-şi rezolve din calitate de prim ministru” a spus Gorghiu.

Gorghiu spune că în privința acestei moțiuni nu este vreo legătură cu prezumţia de nevinovăţie în cazul lui Ponta, ci de credibilitatea premierului. Aceasta a amintit că nu mai există nici un şef de guvern în Europa în situaţia lui Victor Ponta.

Nu s-a pus nici măcar o secundă problema să accepte PNL un guvern de uniune naţională şi credeţi-mă că dacă PSD a fost prost la guvernare singur sau în formulă cu UNPR şi alţii, nu va deveni mai bun dacă îl ataşăm Partidului Naţional Liberal. Nu, formula pe care ne-o dorim este categoric fără PSD”, a conchis Gorghiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *