Skip to content
Politică

Gorghiu atrage atenția asupra votului pentru conducerea SRTv: A fost unul valabil exprimat!

" "

Co-președintele PNL Alina Gorghiu atrage atenția asupra votului pentru conducerea SRTv.

Astfel, Gorghiu a declarat miercuri că, în urma analizelor făcute de juriştii şi de deputaţii liberali, s-a constatat că votul pentru conducerea SRTv a fost unul valabil, exprimat în condiţii de cvorum, potrivit agerpres.ro.

" "

„În urma analizei făcute de colegii noştri jurişti şi de cei din grupul parlamentar de la Camera Deputaţilor am constatat că votul pentru conducerea TVR în plenul reunit a fost unul valabil exprimat, în condiţii de cvorum, motiv pentru care astăzi s-a depus la Birourile permanente reunite o sesizare prin care solicităm să ia act, în baza procesului-verbal al comisiei de numărare a voturilor, că a fost şi avem, de fapt, o conducere legitimă la TVR, o conducere votată în condiţii de cvorum şi în conformitate cu deciziile Curţii Constituţionale. În urma răspunsului, vom vedea ce facem mai departe”, a spus Gorghiu la Palatul Parlamentului.

Ea a adăugat că „este fix o poveste Dan Şova”, în sensul că o decizie a Curţii Constituţionale nu a fost trecută în Regulamentul Parlamentului, dar o dată ce se va lua act de această decizie nu va mai fi necesară reluarea procedurii de vot în plen pentru conducerea TVR.

Propunerea de numire a Monicăi Ghiurco în funcţia de preşedinte – director general al SRTv a fost votată luni în plenul comun al Parlamentului. S-au înregistrat 113 voturi „împotrivă” şi 194 voturi „pentru”, dar propunerea a fost respinsă pentru că nu s-a întrunit numărul necesar de voturi „pentru”- 272.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *