Skip to content
Politică

Gorghiu, avertisment greu pentru PSD-iști: Acest cod nu va intra în vigoare în forma aceasta! EXCLUSIV

ExpressPress.ro

Senatorul PNL Alina Gorghiu a oferit miercuri o declarație pentru PSnews.ro după ce Camera Deputaților a dat un vot decizional pentru modificările aduse Codului Penal.

Concret: parlamentarul de Timiș a susținut că aleșii care au susținut amendamentele „au deja probleme reale de conștiință”, știind că votul lor a fost pentru președintele PSD, Liviu Dragnea, iar nu în concordanță cu aspirațiile propriului electorat.

„Pentru mine e mai puțin relevant că a trecut la limită Codul. Un vot în plus sau 70 de voturi în plus înseamnă tot adoptarea proiectului. Însă sunt convinsă că cei care au votat au deja probleme reale de conștiință dând votul acesta, știind că nu-l dau pentru electoratul lor, ci-l dau exclusiv pentru domnul Dragnea și câțiva din conducerea PSD, care erau disperați dacă acest cod n-ar fi trecut în forma aceasta”, a afirmat Gorghiu.

În continuare, senatoarea juristă și-a exprimat aprecierea față de reacția președintelui Klaus Iohannis, care a criticat în termeni virulenți amendamentele la CP.

„Președintele Klaus Iohannis a avut o reacție constantă pe temele justiției: de la Ordonanța 13 și până astăzi, a fost singurul factor de echilibru în societatea românească. A fost cel care a reușit – prin pârghiile constituționale pe care le are, alături de opoziție – să blocheze o parte din abuzurile puterii, referitoare în principal la partea care duce în derizoriu sistemul judiciar și Statutul magistratului”, a spus fosta șefă a PNL.

În opinia Alinei Gorghiu, Codul Penal nu va intra niciodată în vigoare în forma votată miercuri, întrucât ar însemna „dinamitarea sistemului judiciar”: numeroase achitări ca urmare a dezincriminării unor infracțiuni.

Nici Curtea Constituțională a României (CCR) nu a scăpat de săgețile Alinei Gorghiu, senatorul de Timiș exprimându-și dezaprobarea față de acei judecători apropiați coaliției PSD-ALDE.

„Dacă vreți o opinie personală (conform experienței mele politice): acest cod nu va intra niciodată în vigoare în forma aceasta, pentru că ar însemna dinamitarea sistemului judiciar. Practic, o intrare în vigoare în această formă ar însemna politizarea excesivă a justiției din România și ar însemna că nu mai avem niciun fel de pârghii pentru sistemul judiciar, pentru magistrați, să instrumenteze dosare.

În cazul absurd în care va intra în vigoare acest cod, veți vedea statistica în primele luni de zile: cam câte mii de dosare au fost închise și în câte s-au dispus achitări, pentru că s-au dezincriminat texte din Codul Penal (total sau parțial), s-au dat amnistii mascate și așa mai departe.

Va fi o vară interesantă. Curtea Constituțională va avea o activitate dificilă, gradul de dificultate fiind crescut din pricina lipsei de obiectivitate a unora din CCR care sunt apropiați puterii”, a încheiat Gorghiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *