Gorghiu: Statul român e obligat să investească şi mai mult în războiul cu drogurile

Sursă foto: Facebook/ Alina Gorghiu

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a afirmat că, atunci când vârsta celor care consumă droguri a coborât la 11 – 12 ani, când adolescenţii spun de unde se pot cumpăra drogurile, atunci statul este obligat să investească şi mai mult în acest război. Gorghiu a precizat că s-au făcut paşi importanţi în această luptă.

Alina Gorghiu a fost întrebată, sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, ce face statul în lupta cu drogurile.

“E un război asimetric. Vă spun asta pentru că de 11 luni stau la masă cu colegii din parchete, stau la masă cu colegii din societatea civilă, cu profesorii, cu părinţi şi merg prin ţară. Noi, în general, vorbim despre multe teme la televizor, despre flagelul drogurilor discutăm mult prea puţin şi în general doar atunci când apare câte o dramă cum este cazul de la 2 Mai. În rest, preocupările de pe agenda publică sunt altele şi încercăm, de-a lungul anilor am încercat să băgăm gunoiul sub preş. În momentul în care vezi că s-a dus vârsta de consum la 11 – 12 ani, în momentul în care tu vezi, la orice discuţie cu adolescenţi, cu şcolari, că îţi spun şi unde văd droguri şi de unde le pot cumpăra şi la ce preţ şi care-s denumirile, atunci, sigur că statul român e obligat să investească şi mai mult în acest război”, a afirmat Alina Gorghiu.

Ea a declarat că s-au făcut paşi importanţi în lupta împotriva drogurilor.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL