Skip to content
Politică

Gorghiu dă de pământ cu CNCD după amendarea lui Iohannis: E o majoritate PSD-ALDE! EXCLUSIV

ziarmm.ro

Senatorul PNL Alina Gorghiu a oferit miercuri o declarație pentru PSnews.ro, în care a criticat dur Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) după amendarea președintelui Klaus Iohannis în legătură cu folosirea cuvântului „penali” cu referire la parlamentarii care lucrează la modificarea legilor justiției.

CITIȚI ȘI: Lovitură devastatoare pentru Iohannis: a fost amendat de CNCD

Concret: Gorghiu a arătat cu degetul către „majoritatea PSD-ALDE” din CNCD, argumentând că astfel verdictul consiliului este „o decizie politică”. Totodată, senatoarea juristă a comentat sarcastic că am putea ajunge să vedem CNCD dând amenzi pentru folosirea cuvintelor „suspect”, „inculpat” și „infractor”.

„E o procedură în curs. Evident că oricine poate comenta orice decizie a CNCD-ului, dar instanța are ultimul cuvânt. Și sunt convinsă că președintele va contesta această decizie.

Dacă mă întrebați pe mine, mi se pare cât se poate de bizar, dar știți că majoritatea de la CNCD este o majoritate covârșitoare PSD-ALDE și nu am niciun fel de emoție să vă spun că e o decizie politică. Cuvântul «penal» – să mă ierde Dumnezeu! – poate să deranjeze, poate să-i lezeze pe cei cu dosare penale, dar nu este un cuvânt care să discrimineze din punct de vedere al legii penale. Ăștia sunt: au dosar penal – poți să le spui «penali» fără niciun fel de ezitare. Sau «inculpați», sau «suspecți»… Mâine-poimâine, o să ajungă CNCD-ul la concluzia că e discriminare să folosești și cuvântul «inculpat» și o să trebuiască să-l scoatem din Codul Penal. Sau «suspect». Sau «infractor». Probabil că le suna mai bine cuvântul «infractor»”, a declarat Alina Gorghiu pentru PSnews.ro, adăugând că „în mod clar” se așteaptă ca Iohannis să aibă câștig de cauză în instanță atunci când va contesta amenda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *