Deputata liberală Alina Gorghiu afirmă că decizia judecătorului Curții de Apel Ploiești care a admis o cerere prin care se solicită suspendarea hotărârii CCR din 6 decembrie 2024 prin care au fost anulate alegerile prezidențiale este o soluție ‘aberantă’, care nu poate avea nicio consecință, deoarece procesul electoral din mai este organizat în baza unei alte Hotărâri de Guvern.
‘Povestea de azi este despre cum un judecător neprofesionist decredibilizează întregul sistem de justiție. Din punct de vedere juridic, e imposibil de explicat o asemenea minune. E pur și simplu o soluție aberantă care decredibilizează justiția profesionistă. Nu poate avea nicio consecință. Dar, sigur, toată propaganda izolaționiștilor va spune: uite, vom avea turul doi înapoi!’, a scris Gorghiu, joi, pe Facebook.
Ea a subliniat că această decizie poate fi atacată de oricine imediat la ICCJ, chiar dacă nu este motivată și se poate cere suspendarea ei.
‘Procesul electoral merge mai departe. E în baza unei alte HG. E o procedură diferită, pendinte, neanulată’, a precizat Alina Gorghiu.
Deputata PNL a menționat că ‘hotărârile CCR sunt definitive și obligatorii pentru toată lumea, indiferent de ce zice oricine, chiar dacă e o instanță – una care nu știe carte’.
‘CCR nu se supune legii contenciosului administrativ în ceea ce privește hotărârile pronunțate’, a explicat Gorghiu.
Un judecător de la Curtea de Apel Ploiești a admis o cerere prin care se solicita suspendarea hotărârii CCR din 6 decembrie 2024 prin care au fost anulate alegerile prezidențiale.
”Admite capătul de cerere privind suspendarea executării actului administrativ contestat. Suspendă executarea Hotărârii Curții Constituționale nr. 32 din 6 decembrie 2024, până la soluționarea definitivă a cauzei. Admite acțiunea în anulare. Anulează Hotărârea Curții Constituționale nr. 32 din 6 decembrie 2024. Obligă pârâta la plata cheltuielilor de judecată către reclamantă în cuantum de 70 lei, reprezentând taxă judiciară de timbru. Cu drept de recurs în 5 zile de la pronunțare”, potrivit minutei deciziei.
Decizia poate fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție.
Autor
-
Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”
View all posts
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News