Skip to content
Politică

Gorghiu, declarații incendiare: „Tehnocraţia este doar o soluţie temporară, viabilă doar pe termen scurt!”

" "

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu, joi, într-o declarație de presă remisă Agerpres.ro a făcut o serie de declarații privind soarta guvernului tehnocrat din România.

„PNL este concentrat în acest an pentru a câştiga alegerile locale şi parlamentare. În urma acestor alegeri, ne dorim să administrăm cât mai bine şi cât mai multe oraşe ale României, iar în toamnă să formăm majoritatea parlamentară pentru desemnarea unui premier liberal. Analizele consilierului prezidenţial reprezintă punctul său personal de vedere pe care îl respect, dar nu reprezintă şi viziunea Partidului Naţional Liberal. Tehnocraţia este doar o soluţie temporară, viabilă doar pe termen scurt, pentru a asigura stabilitate într-un an electoral complicat”, susţine Gorghiu

" "
" "

Fosta coaliţie de stânga la putere în România reprezintă o şansă bună de forţe care să totalizeze voturi în alegerile parlamentare din decembrie, dar este puţin probabil să obţină suficient sprijin pentru a forma un guvern, a declarat, miercuri, consilierul prezidenţial Laurenţiu Ştefan.

Mai mult, potrivit lui Ştefan, în condiţiile în care niciun partid nu va câştiga majoritatea care să-i permită formarea pe cont propriu a unui guvern, nu este exclusă numirea unui alt tehnocrat ca prim-ministru, informează Agerpres.ro

„Evident, preşedintele va fi în căutarea unui prim-ministru. Vom vedea dacă este un prim-ministru politic sau unul cu o carieră politică mai scurtă, să nu mai vorbim chiar şi de un tehnocrat… există încă multe semne de întrebare”, a declarat Ştefan.

Totodată, întrebat dacă Cioloş şi-ar putea păstra postul, Ştefan a răspuns: „Este un avantaj pentru politica românească. Vorbind la nivel foarte abstract, eu cred că România şi partidele din România ar putea avea o sursă valoroasă dacă el decide să intre în arenă (după alegeri)”.

" "

1 comentariu la “Gorghiu, declarații incendiare: „Tehnocraţia este doar o soluţie temporară, viabilă doar pe termen scurt!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *