Skip to content
Politică

Gorghiu desființează strategia PSD: O greșeală enormă!

ziarmm.ro

Președintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, într-un interviu pentru agerpres.ro, că ziua în care se desfășoară alegerile parlamentare este una ‘păcătos poziționată’. Aceasta atrage atenția că votul pe liste pune accentul pe ‘brandul politic’.

Dacă îmi permiteți, o să fac un apel generic la tot ce înseamnă societate civilă din România, la mediul antreprenorial din România, la oamenii care vor un Parlament legitimat prin vot. Indiferent cu cine votează, cred că este important ca oamenii aceia să vină la vot, iar ca liberal mi-aș dori ca acești oameni să vină la vot să susțină PNL și, evident, că va fi un apel foarte clar și pentru votul util, că ar fi păcat să se irosească voturi pe structuri care nu intră în Parlament. Ziua votului este una păcătos poziționată, în mijlocul lunii decembrie aproximativ, dar aceasta este Constituția.

Până una alta, avem o Constituție pe care trebuie să o respectăm, așa s-a nimerit, însă cred că pe viitor va trebui să ne gândim cum să facem astfel încât să nu mai avem alegeri în toiul iernii ca românii să-și exercite destul de greu dreptul de vot. Dar, mai ales ar trebui să vedem cum să facem ca să suprapunem, de exemplu, niște tipuri de alegeri, astfel încât să nu avem alegeri locale astăzi, peste câteva luni, europarlamentare, peste încă alte câteva luni, prezidențiale, peste încă jumătate de an, generale și așa mai departe. Va trebui să ne concentrăm, astfel încât alegerile să se suprapună și pentru facilitarea exercitării dreptului la vot, dar și pentru ca România să poată funcționa pe un interval de timp mai mare fără să paralizeze administrația centrală sau locală, așteptând cine câștigă alegerile și cu ce procent și iarăși diaspora va trebui să fie capacitată nu doar în acest proces electoral, dar cred că și în funcționarea viitorului Guvern va trebui să fie capacitată”, a declarat Gorghiu.

Mai mult, liderul PNL susține că formațiunea pe care o conduce este deschisă unei eventuale ‘alăturări’ a premierului Dacian Cioloș.

„Ce va face Dacian Cioloș după alegeri este opțiunea domniei sale. În momentul acesta, dânsul are un mandat de dus la capăt. Până pe 11 decembrie nu va participa în această campanie electorală, va sta la Palatul Victoria și va finaliza proiectele pe care le-a demarat sau va încerca să le ducă într-o etapă avansată, însă nu vă ascund că PNL este deschis la o eventuală alăturare a domniei sale nouă”, a afirmat liderul PNL.

În opinia sa, social-democrații fac o ‘greșeală de strategie’ nepropunând un nume de premier ‘necompromis și neuzat’, iar PMP și ALDE sunt formațiuni care nu vor intra în Parlament după alegerile din 11 decembrie.

Eu cred că este o greșeală de strategie enormă a PSD că nu vin cu un nume necompromis, cu un nume neuzat, cu un nume care să dea măcar aparența că PSD este un partid schimbat și nu în continuare un partid al baronilor locali. Știți cum este, eu îmi plătesc propriile greșeli de strategie, PSD le va plăti pe ale lui, dacă se va constata post alegeri, când tragi linie, că PNL a făcut Guvernul”, a mai menționat Gorghiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *