Gorghiu, despre polițistul de penitenciar care ar fi fost prins cu droguri: „O să solicit toate măsurile legale”

Romeo Marian Ursu
Sursa foto: Facebook

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a declarat, referitor la cazul polițistului de la un penitenciar din București care ar fi fost prins cu droguri la un concert că, dacă se confirmă că în pliculețe sunt substanțe interzise, va solicita toate măsurile legale care se impun.

Ministrul a mai adăugat că acest caz este regretabil și că astfel de comportamente afectează încrederea în sistemul de justiție. „În calitate de ministră a Justiției, condamn ferm orice abatere de la standardele etice și legale ale tuturor celor care lucrează în sistem, inclusiv a celor care își desfășoară activitatea în sistemul penitenciar.

Cazul recent, de la București, dacă se confirmă, este regretabil. Astfel de comportamente afectează încrederea în sistemul de justiție. Înțeleg că este o anchetă în derulare, să urmărim rezultatul, iar dacă ofițerul se face vinovat, voi solicita toate măsurile legale care se impun”, a mai explicat ministrul. De asemenea, Gorghiu a adăugat că „trebuie să ne asigurăm că aceste incidente nu vor mai avea loc, astfel de comportamente neputând fi tolerate”.

„Trebuie să ne asigurăm că aceste incidente nu vor mai avea loc. Astfel de comportamente nu pot fi tolerate, iar principiile noastre trebuie apărate cu fermitate. Pentru că dacă am pretenții de la deținuți, dacă îi testăm antidrog, dacă verificăm corespondența sa nu fie prezente substanțe psihoactive, am pretenții mai mari de la angajați. Indulgența în acest caz ar fi un semnal de slăbiciune într-un sistem care trebuie să fie respectat, să aibă autoritate în fața celor 24.000 deținuți”, a mai spus ea.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: