Skip to content
Politică

Gorghiu, despre Trump. Ce se va întâmpla cu România EXCLUSIV

ziarmm.ro

Președintele PNL, Alina Gorghiu, a oferit, miercuri, pentru PSnews.ro, o reacție la cald după victoria candidatului republican Donald Trump în alegerile din SUA. Deputatul liberal a precizat ce se va întâmpla cu România în acest nou context din Statele Unite ale Americii.

Chiar dacă s-a arătat surprinsă de victoria lui Trump (ținând cont de sondajele din campanie, care o dădeau drept favorită pe contracandidata acestuia, democrata Hillary Clinton), Gorghiu i-a felicitat pe acesta și pe partidul din care provine.

„ fost un rezultat surprinzător dacă ținem cont de sondajele de opinie pre-electorale, dar este un rezultat clar, o victorie clară. Donald Trump și Partidul Republican merită felicitări pentru victorie. Au câștigat împreună și Președinția, și alegerile parțiale pentru Senat și Camera Reprezentanților, deci o victorie pe linie. Din punctul meu de vedere, mesajul alegerilor americane este acela că nevoile și așteptările oamenilor nu trebuie ignorate. Atunci când anumite trenduri sau anumite politici publice afectează cetățenii, ele nu trebuie ignorate. Clasa politică și partidele trebuie să asculte ce-și doresc oamenii și să le rezolve problemele”, a punctat PNL-ista.

Alina Gorghiu și-a exprimat convingerea că relația dintre România și SUA nu va avea de suferit.

„Pentru România, relația cu SUA va fi în continuare foarte bună, sunt convinsă. Să nu uităm că, sub un președinte republican, George W. Bush, România a intrat în NATO și și-a consolidat mult relația de apropiere față de SUA. Sunt convinsă că SUA va rămâne același aliat de încredere în cadrul NATO, aceeași țară care menține relații foarte bune cu Uniunea Europeană. Parteneriatul SUA – UE, piatra de temelie a stabilității economice globale și NATO, cea mai puternică alianță militară din istorie, vor continua să joace rolurile pozitive pe care le-au jucat până acum”, a încheiat Gorghiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *