Skip to content
Politică

Gorghiu dezvăluie de ce PNL a lăsat frâiele din mână la interimatul pentru Primăria Capitalei

Copreşedintele liberalilor, Alina Gorghiu a fost prezent, luni seară în emisiunea „Dosar de politician”, moderată de jurnalistul de investigaţie Silviu Mănăstire, la postul B1TV. Alina Gorghiu a dat replica acuzelor la adresa sa, venite din partea premierului Ponta, dar a explicat şi motivul pentru care PNL nu s-a zbătut pentru a face o propunere pentru funcţia de primar interimar al Capitalei, în contextul în care edilul suspendat Sorin Oprescu se află în detenţie preventivă.

Totodată, Alina Gorghiu a oferit o serie de declaraţii şi despre formarea unui guvern PNL alternativ la actuala coaliţie de guvernare.

Prezentam mai jos principalele declaratii pe aceste teme ale copresedintelui PNL, Alina Gorghiu, in dialog cu jurnalistul Silviu Manastire:

Manastire: O alta chestiune a fost decizia cedarii primarului bururestiului UNPR-ului. La ora aceasta Bucurestiul este nefunctional. Circulatia este infernala. Avem un primar interimar pe nume Stefanel Dan Marin, un consilier general provenit din PPDD al lui Dan Diaconescu trnsformat in UNPR: De ce nu v-ati asumat conducerea Primariei Capitalei?

Gorgiu: In momentul in care PNL si-ar fi asumat un interimat la Primaria Capitalei s-ar fi intamplat exact ce se intampla astazi. PSD-ul prin guvernul Ponta, prin Elcen, stiti ca a venit acea adresa (…) poprirea pe subventie care ajuta bucuresteanul sa aiba agent termic. Ei, PNL ar fi fost in secunda 2 prin asumarea primariei pus in situatia de a vulnerabiliza bucuresteanul. Omul din Bucuresti nu merita sa intre in razboiul asta dintre Victor Ponta. Lipsa de discernamant a PSD-ului este destul de mare cand vine vorba de electorat. (…) PSD-ul are mijloace de manipularea telespectatorilor. Noi suntem oameni decenti cu cifrele pe masa. (…) Vom da tot suportul locuitorilor din Bucuresti in conditiile in care ne-am impus niste proiecte. De exemplu pe minunatia cu agentul termic. (…) In opinia mea, PSD ar trebui sa se aseze cu toti ministrii de resort si sa gandeasca o strategie astfel incat sa nu ne mai punem problema daca vom avea agent termic, enormal sa ne gandim facem fata sau nu facem fata? Traim in tara lui Papura Voda. Vorbim despre cele mai scumpe piste pentru biciclisti. (…) Aceste piste de bicicleta nu au autorizatie.

Manastire: Suntem pe finalul emisiunii. Cand anuntati guvernul alternativa?

Gorghiu: Suntem pe ultima suta de metri cu analiza. Nu va fi o singura persoana. Vor fi 2-3 persoane. E firesc sa arunci in batalia publica 2-3 persoane. Catalin Predoiu pe ultima suta de metri. (…) Am discutat nevoia de a avea vectorii (…) politicile publice ale PNL.

Manastire: Sunteti interesata de functia de prim ministru intr-o viitoare guvernare a PNL?

Gorghiu: Avem prim ministru. Nu sunt interesata. Sunt interesata sa facem o opozitie la atrocitatile guvernului, sa duc opozitia zi de zi, sunt interesata sa vad legea votului prin corespondenta in realitate.”, a mai opinat copreşedintele PNL.

1 comentariu la “Gorghiu dezvăluie de ce PNL a lăsat frâiele din mână la interimatul pentru Primăria Capitalei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *