Gorghiu despre dosarul achiziţiei de vaccinuri: E o sarabandă USR a declarațiilor ticăloase la adresa justiției

Alina Gorghiu
Foto: PS News

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat, miercuri, la evenimentul de semnare a contractului de execuţie lucrări pentru noul Penitenciar de la Unguriu, jud. Buzău, că este o diferență de la cer la pământ între conduita pe care liberalii au avut-o în dosarul achiziţiei de vaccinuri și conduita pe care USR-ul o are în această situație.

Întrebată de jurnaliști la ce se așteaptă din partea Parchetului Anticorupție în ceea ce îl privește pe Florin Cîțu, Alina Gorghiu a spus că până acum nu s-a făcut niciun fel de acuzație iar genul acesta de anchetă nu se face la televizor.

” Vreau spun un lucru pe care eu, ca ministru al Justiției, nu l-am mai spus, dar l-am spus de câteva ori, în calitate de persoană publică. Eu nu cred justiția se face la televizor și din fața DNA-ului, cu microfoanele puse în fața persoanei care a mers la audieri. De altfel, am avut discuții și cu procurorul șef al DNA și știți simt același lucru, nu asta înseamnă justiție, faci la televizor genul ăsta de anchetă. Trecând la discuția despre dosar, procedura iși urmează cursul. Până acum nu s-a făcut niciun fel de acuzație, s-a cerut doar emiterea acelui aviz din partea Senatului pentru dl. senator Cîțu și acordul din partea președintelui Iohannis pentru cei doi miniștri de la USR, Voiculescu și Mihăilă, astfel încât DNA poată înceapă ancheta. Suntem fix în această etapă”.

Gorghiu: Până acum nu există vinovați, nu există infracțiuni nu există orice altceva ce am auzit în spațiu public în ultima săptămână

„Există, în schimb, o anchetă căreia i s-a dat verde la nivel de Parlament.  DNA să-și facă treaba și să-și deruleze investigația conform legii.  Nu am alte comentarii cu privire la dosar. Ce pot însă remarc și v-o spun cu toată responsabilitatea și faceți abstracție de faptul aparțin unui partid politic, pot văd o diferență de la cer la pământ între conduita pe care liberalii au avut-o în această speță și conduita pe care USR o are”.

„Este diferența dintre un partid consecvent, care tot timpul a spus ca anchetele trebuie să se deruleze, nu pune împiedică, procurorii sunt cei care instrumentează, instanța este cea care decide dacă un om este vinovat sau nu și USR-ul care până mai ieri spunea cum statul de drept este și trebuie fie respectat, cum trebuie să-și deruleze parchetele anchetele și instanța decidă cine e vinovat sau nu. Și de când sunt anchetați colegii din USR vedem o sarabandă a celor mai ticăloase declarații cu privire la justiție, cu privire la Parchet, petiții pe la Comisia Europeană”.

A. Gorghiu: Declarațiile din perioada PSD, Dragnea și declarațiile din acest timp, USR, parcă au același consultant

„Eu cred este injust față de orice cetățean din România care atunci când este citat trebuie să se ducă la Parchet, iar atunci când trebuie dea o declarație se duce. Atunci când vorbim de un membru al USR, dintr-o dată sunt victime identice cu dl. Dragnea. Este același discurs și n-am să încetez să repet acest lucru. Vă rog, luați declarațiile din perioada PSD, Dragnea și declarațiile din acest timp USR. Parcă au același consultant. Este jignitor la adresa statului de drept, la adresa sistemului de justiție, că avem genul acesta de declarații defăimătoare la adresa justiției. Nu s-a întâmplat nimic până acum. O anchetă este o anchetă, ea începe, se termină la un moment dat. Vedem dacă vor fi formulate sau nu acuzații. Eu ju sunt deloc interesată să mai aud acuzații la adresa justiției înainte de a începe o anchetă și cu atât mai mult de la un partid politic care se pretinde responsabil și european”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL