Gorghiu: Este inacceptabil ca PNL să cedeze candidatura pentru președinție. Președintele PNL are prima opțiune

Sursa foto: Facebook

Alina Gorghiu a spus luni seara, în exclusivitate la Digi24, că PNL a stabilit încă de anul trecut că va merge pe liste separate la toate tipurile de alegeri, excluzând mai ales susținerea pentru Marcel Ciolacu la prezidențiale, din postura de candidat comun.

„Este inacceptabil ca PNL să cedeze candidatura pentru președinție. În poziția de președinte al PNL, acum se află Nicolae Ciucă și are prima opțiune în candidatura la alegerile prezidențiale”. „Vom merge în toate alegerile cu listele noastre, ale PNL, nu într-o alianță politică sau electorală cu PSD”, a spus ministrul Justiției. „Mergem să ne încercăm forțele, să ne respectăm electoratul PNL”, a subliniat Gorghiu.

Alina Gorghiu: „Ar fi fost bine să avem astăzi un deznodământ cu privire la comasare. Poziția pe care PNL o are constant, și de ceva timp, este în favoarea acestei comasări, în privința europarlamentarelor care să aibă loc odată cu localele. S-a discutat nu o dată în spațiul public, însă mandatul pe care președintele Ciucă l-a avut din partea Biroului Politic Național a fost unul larg.

Mergeți și discutați cu colegii de Coaliție despre maniera în care putem să aducem mai multă lume la vot, să avem mandate cu reprezentativitate în spate, să respectăm criteriul de diminuare a costurilor pe care 5 runde de alegeri le-ar presupune.”

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: