Skip to content
Politică

Gorghiu face marele anunț: votul prin corespondență intră în Senat

Telenovela stârnită în jurul votului prin corespondență pare a se apropia de final. După ce PNL și PSD s-au acuzat reciproc că blochează acest proiect, după ce Autoritatea Electorală Permanentă a prezentat săptămâna trecută draftul proiectului, acesta va intra luni în Senat.

Anunțul a fost făcut de Alina Gorghiu, care a precizat că prin adoptarea acestui act normativ se ajunge la o situație de normalitate.

Săptămâna viitoare, luni, în Senat, pe ordinea de zi a plenului, va intra proiectul legat de votul prin corespondență. Este un proiect la care PNL a lucrat foarte mult. Mă bucur că, până la urmă, Autoritatea Electorală Permanentă a realizat un draft de proiect. Este în proporție de 90 și ceva la sută identic cu cel propus de liberali. Așa cum am spus-o, nu o dată, nu este important dacă pe lege scrie PNL, PSD sau orice alt partid politic din România, important este să reușim să reconsiderăm abordarea partidelor politice atunci când vorbim de drepturi și libertăți fundamentale. Atunci când vorbim de dreptul de vot, este un drept pe care din păcate îl luăm în considerare și ne amintim de el exclusiv în campania electorală sau precampania electorală, de data aceasta, din pricina unui guvern care, în opinia mea, a greșit flagrant atunci când a îngrădit exercitarea dreptului de vot. Astăzi ne aflăm în etapa în care să ajungem într-o situație de normalitate„, a afirmat Gorghiu, într-o conferință de presă, potrivit Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *