Skip to content
Politică

Gorghiu, fericită după ce legea pensiilor pentru aleșii locali a fost declarată neconstituțională

Co-președintele Partidului Național Liberal (PNL), Alina Gorghiu, a declarat, miercuri, într-o intervenție telefonică la postul B1 TV, că anticipa faptul că magistrații CCR vor declara neconstituțională legea pensiilor pentru aleșii locali.

”Este răspunsul la o solicitare pe care o anticipam. Anticipam acest răspuns pentru că la nivel parlamentar, la nivel public, PNL a tot spus că nu are cum să se justifice din punct de vedere constituțional un privilegiu, motiv pentru care vedeți astăzi această decizie. Sunt convinsă că aceste precedent poate fi unul extrem de bun și de benefic”, a spus Alina Gorghiu.

”Această decizie, va fi interesant cum va fi motivată. La momentul acesta, în Parlament, PSD a depus mai multe inițiative legate de pensii speciale pentru diverse categorii din România. M-aș bucura să văd că la început de 2016, prin această decizie vom pune punct populismului și idee de privilegiu în România. (…) Noi ne-am opus acestei legi, după ce s-a întors în Parlament, decizia noastră a fost foarte fermă, am votat împotrivă. (…) Sesizarea la CCR a făcut-o guvernul, invocând niște lucruri care mie mi se par corecte din perspectiva Executivului și anume că nu a fost indicată sursa de finanțare pe acest proiect. Se va putea folosi decizia în toate proiectele și cred că va ușura foarte mult misiunea Parlamentului în 2016 sau cel puțin a nostră, ca opoziție”, a mai spus copreședintele PNL, potrivit b1.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *