Skip to content
Politică

Gorghiu îi face galerie lui Orban pentru premierat

agerpres.ro

Alina Gorghiu, fost președinte al Partidului Național Liberal îi face galerie lui  Ludovic Orban, în eventualitatea unei propuneri de premier din cadrul PNL. Joi, la Timișoara, senatorul susținea că actualul șef al patidului este varianta cea mai bună, dar că aceste lucruri vor fi dezbătute.

Se pare că luni la ora 12.00 va avea loc o şedinţă a Biroului Politic Naţional al partidului, iar în urma acestor consultări se va afla dacă PNL va merge la președintele Klaus Iohannis pentru a dezbate o propunere de prim-ministru, conform celor relatate de Mediafax.ro.

Alina Gorghiu dă și motive pentru care PSD-ul nu ar trebui să continue guvernarea, dând trei argumente care provin din urma situației politice din ultimile zile și a imaginii pe care sociali-democrații și-au conturat-o.

PSD spune că va revendica dreptul de a continua guvernarea, însă sunt câteva argumente foarte serioase împotrivă: 1 – PSD-ALDE nu mai au în mod efectiv majoritatea parlamentară. Dacă votul minorităţilor nu era pro-moţiune, moţiunea nu ar fi trecut. 2 – Anunţul preşedintelui PSD referitor la faptul că există patru candidaţi de premier, este o dovadă de mare nesiguranţă, care va genera un puternic conflict intern. 3 – PSD s-a dat în stambă în Parlament ieri, l-a transformat în arenă de circ, aşa cum nu s-a întâmplat niciodată, şi există riscul real ca peste şase luni, dacă PSD-ul primeşte mandat să facă Guvern, să se repete aceeaşi situaţie”, a comentat Gorghiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *