Skip to content
Politică

Gorghiu intervine în conflictul Iohannis- Dăncilă: Cea mai de bun simț solicitare EXCLUSIV

Fostul președinte al PNL Alina Gorghiu a acordat vineri o declarație pentru PSnews.ro după ce președintele Klaus Iohannis a cerut demisia prim-ministrului Viorica Dăncilă.

Alina Gorghiu

VEDEȚI ȘI: UPDATE Lovitura anului: Klaus Iohannis RETRAGE ÎNCREDEREA Vioricăi Dăncilă

Concret: senatorul PNL a atras atenția că actualul premier al României ”nu înțelege că nu guvernează pentru Liviu Dragnea, ci guvernează în interesul statului român”

”Este cea mai de bun simț solicitare făcută chiar de președintele Klaus Iohannis astăzi, pentru că doamna Dăncilă nu înțelege că nu guvernează pentru Liviu Dragnea, ci guvernează în interesul statului român. E al treilea prim-ministru care face același lucru în ultimul an de zile și anume: nu are cea mai elementară lectură pentru un om politic, Constituția României. Spun asta pentru că nu văd să înțeleagă sau să respecte principiul cooperării loiale între puterile statului, ideea de colaborare constructivă între premier și președinte, care este necesară, dialogul acre este de asemenea necesar, indiferet de ce opțiuni politice avem, că prim-ministrul vine din partea unui partid, că președintele a fost sușinut de alte partide. Ce s-a întâmplat zilele acestea înseamnă mai mult decât  un scandal public, înseamnă o criză generată de un prim-ministru care nu înțelege anvergura funcției sale pentru că să nu te consulți cu președintele pe politică externă, să nu informezi despre măsuri-cheie pentru societatea românească, să induci presiune în toate sectoarele cruaciale, asta înseamnă că tu ca și Guvern deții o vulnerabilitate majoră pentru țară. Nu este problema mea că va crește antipatia pentru Guvern, asta este un lucru cert”, a declarat Alina Gorghiu pentru PSnews.ro

Mai mult, Gorghiu a precizat că ”ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile poate fi pentru opoziția parlamentară un subiect pentru o moțiune de cenzură fără rezerve”.

”De asemenea, nu mi se pare nici relevantă întrebarea președinților cum își permite președintele Klaus Iohannis să ceară demisia, când nu are această pârghie constituțională. Președintele are peste 6 milioane de voturi în spate și poate să ceară un Guvern responsabil și un prim-ministru capabil să își gestioneze funcția. Cred că ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile poate fi pentru opoziția parlamentară un subiect pentru o moțiune de cenzură fără rezerve. Nu s-a discutat în PNL acest lucru, dar nu văd cum putem să evităm o moțiune de cenzură inclusiv pe acest subiect, dacă doamna Dăncilă va duce România cu capul în gard”, a conchis Alina Gorghiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *