Skip to content
Politică

Gorghiu întoarce pe toate fețele decizia lui Iohannis legată de Kovesi. Mesaj dur pentru CCR

www.aktual24.ro

Senatorul PNL Alina Gorghiu a spus luni că decizia preşedintelui Klaus Iohannis de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA nu este una politică.

„Preşedintele a luat o decizie după ce a cumpănit atent toate nuanţele cuprinse în decizia CCR. Cu siguranţă se sprijină pe o analiză făcută cu maximă atenţie a tuturor aspectelor juridice. Nu este în niciun caz o reacţie «la cald» şi nici nu ar fi fost oportună o astfel de reacţie. Şi în niciun caz nu este o decizie politică, nu aşa funcţionează lucrurile la un astfel de nivel de responsabilitate. Cunoaştem integritatea preşedintelui Iohannis şi ştim că pentru el niciun calcul politic nu trece înaintea regulilor de funcţionare ale statului. S-a văzut că numai preşedintele a arătat acum că este factorul absolut necesar de echilibru şi de stabilitate într-un mediu politic românesc extrem de agitat şi de imprevizibil. De aceea, nimic din ce au spus politicienii din partidele politice în ultimele săptămâni nu a avut importanţă. Ştim ce scopuri personale urmărea fiecare dintre ei”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

Ea subliniază că respectarea deciziei CCR prin emiterea decretului de luni era impusă de regulile cuprinse în Constituţie.

„Ar fi cea mai mare eroare politică ca de la nivelul opoziţiei să înceapă atacuri sau să fie voci care să exprime dezamăgire faţă de această decizie. Să nu uităm: pârghiile sale au fost amputate rând pe rând. Apoi s-a format o anumită majoritate în interiorul CCR. Linia politică impusă şi garantată la nivelul conducerii statului de către preşedintele Iohannis, cea de toleranţă zero la corupţie, nu se va schimba nici cu un milimetru, pentru că este susţinută de toată suflarea românească. Lupta anticorupţie trebuie să continue, iar activitatea instituţiilor din sistemul judiciar şi a magistraţilor trebuie să rămână independente faţă de orice fel de ingerinţă”, mai susține Gorghiu.

Fostul președinte al PNL își exprimă, de asemenea, încrederea în Direcţia Naţională Anticorupţie.

„Cred că va funcţiona profesionist în continuare, că va arăta maturitate şi faptul că nu depinde de o singură persoană”, arată senatorul PNL de Timiș.

În altă ordine de idei: Alina Gorghiu dă asigurări că juriştii din PNL (printre care se numără) vor continua lupta parlamentară, pentru a constrânge majoritatea PSD-ALDE să nu întreprindă acțiuni legislative înainte de sosirea avizului din partea Comisiei de la Veneţia pe coduri şi pe legile justiţiei.

„Noi, juriștii din PNL, vom continua lupta parlamentară pentru a determina așteptarea avizului Comisiei de la Veneția pe coduri și pe legile justiției. Am mai spus, am toată convingerea că modificările operate de majoritatea PSD – ALDE nu vor intra în vigoare în forma în care le dorește puterea, pentru că într-o țară europeană corupția nu poate fi legalizată”, punctează fosta șefă a liberalilor.

Pe de altă parte, Gorghiu îi transmite un mesaj Curţii Constituţionale să rezolve toate problemele legate de mandatul judecătorului Petre Lăzăroiu, care a suscitat deja controverse în spațiul public.

„Profit să reamintesc CCR să rezolve toate problemele legate de mandatul judecătorului Lăzăroiu”, conchide parlamentarul jurist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *