Skip to content
Politică

Gorghiu învinuiește PSD că face jocurile Rusiei „de la Iliescu încoace”

rfi.ro

Alina Gorghiu, președintele Partidului Național Liberal (PNL), învinuiește Partidul Social Democrat (PSD) că face jocurile Rusiei „de la Ion Iliescu încoace”.

Acuzația a fost lansată, marți, într-o postare pe Facebook, în contextul dezbaterii asupra creșterii bugetului apărării.

În subsidiar, Alina Gorghiu face inventarul ocaziilor în care Victor Ponta s-a poziționat – în opinia ei – aproape de Rusia lui Vladimir Putin.

„PSD vrea cu orice preț să se izoleze pe scena politică ocupând un meritoriu loc unu la capitolul minciuni, demagogie iar mai nou expune România și la riscuri de securitate, îndemnând, prin tăcere, la o schimbare a politicii externe și de apărare.

Adevărul este că de la Ion Iliescu încoace, PSD a tot făcut jocurile politice ale Rusiei atingând apogeul în perioada lui Victor Ponta care a sfidat orice urmă de inters național și a pus mai presus interesele sale de grup. Doar ca să vă amintesc: a fost la Soci să se vadă cu Putin inainte de alegerile din 2014, apoi s-a dus la Baku sfidând toată Europa, a făcut intervenții pentru companii controlate de ruși, iar acum, când România rămâne singura țară pro-europeană și pro-NATO din zonă, susține reducerea bugetului apărării și pune la îndoială obiectivele politicii externe ale României.

I-am cerut lui Dragnea sa spuna clar, fara ocoliş, dacă PSD mai respectă Pactul Naţional pentru Apărare semnat în ianuarie 2015. PSD s-a foit, s-a fofilat și tot nu a răspuns. Dragnea a spus ceva, dar nu a fost foarte clar. Ce face cu Ponta? Îl mângâie pe creștet? Și ambiguitatea este un răspuns.

Mie îmi e clar, cred că și dumneavoastră: PSD nu dă nici un fel de garantii clare cu privire la intentiile sale de politica externă. Devine tot mai evident: o guvernare a PSD înseamnă un risc de securitate națională!” a scris Gorghiu.

1 comentariu la “Gorghiu învinuiește PSD că face jocurile Rusiei „de la Iliescu încoace”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *