Skip to content
Politică

Gorghiu, mesaj de Ziua Mondială a Libertății Presei: Mass-media, cu bune şi cu rele, reprezintă garanţia dreptului nostru fundamental la libera exprimare

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a transmis, prin intermediul unei postări pe Facebook, cu cazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, că mass-media reprezintă garanţia dreptului nostru fundamental la libera exprimare, iar dacă presa e independentă financiar poate lupta pentru propria integritate.

”Mass-media, cu bune şi cu rele, reprezintă garanţia dreptului nostru fundamental la libera exprimare. De Ziua Libertăţii Presei, noi toţi – oameni politici, patronat, ziarişti, telespectatori, cititori sau ascultători – ar trebui sa ne gândim mai apăsat la cât de mult ne-a lipsit acest drept fundamental în perioada comunistă, cât de preţios este, dar şi cât de uşor se poate pierde”, a scris Alina Gorghiu.

Aceasta a adăugat și un mesaj pentru cei care lucrează în presă: ”Tuturor acelora care au răbdare ore întregi în faţa uşilor închise pentru a smulge o declaraţie de câteva minute la finalul unor şedinţe prelungite, acelora care petrec săptămâni în şir desluşind iţele unui subiect de investigaţie, acelora care îşi asumă riscuri extreme în teatrele de operaţii militare, acelora care prin scriitura lor ajung să schimbe destine sau să determine luarea unor decizii cu mare impact social le transmit un gând bun, sa rămână determinaţi şi sa lupte pentru libertatea lor de exprimare. Libertatea lor e libertatea noastră”.

Gorghiu mai arată că ”sloganul sub care UNESCO marchează ziua de azi este: ”Lăsaţi presa să prospere”.

”Dacă presa este prosperă şi independentă financiar, poate să lupte apoi pentru propria-i integritate, pentru jurnalism curat şi nu manipulare, pentru informare şi nu calomnie”, afirmă aceasta.

Sursa foto: paginadepolitica.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *