Skip to content
Politică

Gorghiu, mesaj emoționant de Ziua Holocaustului în România: „Simbolul luptei împotriva urii…”

" "

Copreședintele PNL Alina Gorghiu revine, vineri, pe pagina sa de Facebook cu un mesaj emoționant de ziua Holocaustului în România care se comemorează la data de 9 octombrie. Gorghiu îndeamnă la răspundere și asumarea tristului eveniment care nu a ocolit nici istoria poporului român sintetizând faptul că această comemorare a Holocaustului „este simbolul luptei împotriva urii, a discriminării, a totalitarismului de orice fel”.

Redăm mai jos postarea copreședintelui liberal:

" "
" "

„Astăzi este o zi de tristă aducere aminte atât pentru istoria românilor, cât pentru istoria Holocaustului. Foarte mulți oameni nevinovați au plătit un preț scump şi complet nedrept pentru „vina” de a fi evrei sau romi.

Din păcate, în istoria popoarelor există numeroase tragedii în urma cărora au suferit milioane de oameni nevinovați. Comemorând Holocaustul, cinstim nu doar memoria celor uciși si persecutați pentru că aparțineau unei minorități. Comemorarea Holocaustului este mai mult decât atât: este simbolul luptei împotriva urii, a discriminării, a totalitarismului de orice fel.

Toți cei care iubim libertatea, democrația, toți cei care credem că oamenii se nasc egali și au aceleași drepturi indiferent de etnie, rasă ori credință, trebuie să nu uitam lecțiile istoriei. Lupta pentru valorile în care credem se dă în fiecare zi.”, conchide Gorghiu.

Ziua Holocaustului în România a fost marcată pentru prima oară în anul 2004, la 9 octombrie, fiind instituită printr-o hotărâre de guvern la propunerea Comisiei internaționale pentru studierea Holocaustului, condusă de laureatul premiului Nobel pentru Pace, Elie Wiesel și a Federației Comunităților Evreiești din România.

La data de 9 octombrie 1941, a început deportarea forțată a populației evreiești din Basarabia și Bucovina, în Transnistria, amintește Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *