Skip to content
Politică

Gorghiu nu îl vrea pe Ilie Sârbu vicepreşedinte al Curţii de Conturi. Ce îi cere lui Dragnea

" "

Senatorii se pregătesc să-l numească în funcția de vicepreședinte la Curtea de Conturi pe Ilie Sârbu, dar numirea în această funcție este ilegală, în condițiile în care socrul premierului Victor Ponta este, în continuare, urmărit penal în dosarul retrocedărilor ilegale.

În acest context, co-președintele Partidului Naţional Liberal, Alina Gorghiu, îi cere președintelui interimar al PSD Liviu Dragnea să propună un alt nume pentru preluarea acestei funcții.

" "

„E un moment în care domnul Dragnea și PSD ar trebui să se gândească la un alt candidat și să vină cu o persoană cu pregătire și asupra căreia să nu existe suspiciuni.

Dacă PSD nu va înțelege că e nevoie de o persoană cu bună reputație, că există cel puțin o incompatibilitate morală între un urmărit penal și calitatea de membru al Curții de Conturi, noi vom vota împotrivă și vom contesta numirea la CCR”, a spus Alina Gorghiu, conform unui site de știri.

Comisia pentru buget din Senat şi Comisia juridică din Camera Deputaţilor au aprobat, luni, propunerea unui proiect de hotărâre prin care să solicite plenului reunit revocarea mandatului lui Ioan Anton de la Curtea de Conturi, ca urmare a unei decizii a Curții Constituționale, din urmă cu un an de zile.

Fostul lider al senatorilor PSD Ilie Sârbu ar urma să fie nominalizat de PSD pentru postul de vicepreşedinte la Curtea de Conturi, potrivit b1.ro.

2 comentarii la “Gorghiu nu îl vrea pe Ilie Sârbu vicepreşedinte al Curţii de Conturi. Ce îi cere lui Dragnea

  1. Pai stati ca o lamuresc eu pe madam Gorghiu cum sta treaba. Ilie Sarbu are cam tot atatea poze cu Curtea de Conturi cam cate avea Bogdan Olteanu cu Banca Nationala. Acuma, ca omul e mai batran si nu poate ce putea Olteanu, e problema personala a doamnei Gorghiu, zic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *