Gorghiu: Părinţi, vorbiţi cu copiii voştri, modul în care îi afectează cyberbullyingul – sfâşietor

Alina Gorghiu
Sursa foto: Facebook / Alina Gorghiu

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, îndeamnă părinţii să discute cu copiii lor, după ce a citit mai multe eseuri trimise de tineri în cadrul concursului „Legile se aplică şi pe Net” şi din care ar reieşi traumele prin care trec aceştia în urma cyberbullyingul.

„Părinţi, vă rog să vorbiţi cu copiii voştri! Putem să-i ajutăm! Sunt lucruri pe care le-am descoperit cu mare tristeţe citind eseurile trimise la Ministerul Justiţiei de către liceeni, în cadrul concursului ‘Legile se aplică şi pe Net’. Modul în care îi afectează cyberbullyingul, traumele prin care trec sau faptul că le este furată identitatea online… sfâşietor. Sunt doar copii… care au nevoie de ajutorul nostru! Îmi doresc ca fiecare copil din România să ştie că nu e singur”, a scris Gorghiu, joi, pe pagina sa de Facebook.

Ea a citat din mai multe eseuri primite de la elevii de liceu din ţară: „Întrebarea lui Luca, clasa a X-a din Suceava: ‘Este permis online tot ceea ce legea nu interzice?’ deschide o dezbatere despre limite. Camelia, clasa a XII-a din Bucureşti, merge şi mai departe şi trage un semnal de alarmă: ‘Cyberbullyingul duce la superlativ bullyingul, urmărind victima chiar şi atunci când aceasta părăseşte contextul în care se produce violenţa psihologică, de exemplu şcoala’. Curajul pe care îl are Francesca-Denisa, clasa a X-a Focşani, de a spune ce a păţit, pentru că ştie că ‘există numeroase cazuri de acest gen cu care se confruntă adolescenţii’ este excepţional. Matei, clasa a X-a Bucureşti, subliniază şi el că ‘bullyingul pe internet e periculos. E periculos pentru că te poate face să te simţi singur şi fără stimă de sine…’ Maria, clasa a X-a din Constanţa, vorbeşte despre regulile dure ale internetului: ‘Mănâncă sau vei fi mâncat. Internetul nu este o jucărie'”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: