Skip to content
Politică

Gorghiu: Penibilul atinge cote maxime! Majoritatea PSD-istă nu a asigurat cvorumul la propria şedinţă

Inquam Photos / Cornel Putan
" "

Senatoarea PNL, Alina Gorghiu a precizat că „penibilul atinge cote maxime la PSD”. Ea spune că majoritatea PSD nici măcar nu a asigurat covrumul la propria şedinţă a Senatului, după ce preşedintele forului legislativ Robert Cazanciuc a convocat neregulamentar un plen.

„Penibilul atinge cote maxime la PSD! După ce domnul Cazanciuc a convocat neregulamentar un plen ca sa răspundă ordinului stupid de partid, astăzi (marţi – n.r.), majoritatea PSD-istă nici măcar nu a asigurat cvorumul la propria şedinţă. Se plăteşte şi funcţia de interimar la Senat, nu-i aşa? Atât s-a putut! Pe 6 decembrie, trebuie să-i facem irelevanţi. Motivul: un partid care îşi serveşte doar şeful, fără să respecte legea, nu are ce sa caute în Parlament! P.S.: Cereţi-vă scuze celor care v-au ales! Alt mandat sigur nu mai prindeţi!”, a scris Alina Gorrghiu marţi pe Facebook.

" "
" "

Preşedintele Senatului Robert Cazanciuc a anunţat marţi că din totalul necesar de 68 de senatori şi-au înregistrat prezenţa doar 62, prin urmare nu a fost întrunit cvorumul necesar de şedinţă. Plenul avea pe ordinea de zi încetarea statutului de membru şi secretar al Biroului permanent al forului legislativ a lui Ion Ganea, exclus din PSD după ce a boicotat alături de PNL şi USR şedinţele conducerii Senatului în care trebuia să aprobe trimiterea la comisia juridică a proiectului de lege care prevede că Parlamentul stabileşte data alegerilor şi nu Guvernul, iniţiativă trimisă la reexaminare de Klaus Iohannis către Legislativ.

Acesta a cerut senatorilor prezenţi să facă o poză pentru a arăta „cine este cu adevărat de partea poporului român”.„Mulţumesc foarte mult pentru efortul făcut şi aş vrea să vă invit aici să facem împreună o fotografie pentru a arăta cine este cu adevărat de partea poporului român”, a spus Robert Cazanciuc.

Pe ordinea de zi a plenului de marţi al Senatului era înscris proiectul de hotărâre privind constatarea încetării de drept a statutului de membru al Biroului permanent şi secretar al Senatului a lui Ion Ganea, precum şi alegerea unor membri ai Biroului permanent al forului legislativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *