Skip to content
Politică

Gorghiu plănuiește încă o lovitură pentru Ponta

Co-președinții PNL Vasile Blaga și Alina Gorghiu au dezvăluit principalele teme care le-au abordat la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis.

Astfel, Vasile Blaga a subliniat în mod special necesitatea votului prin corespondență, pentru ca românii să poată vota oriunde s-ar afla.

„Noi, Partidul National Liberal consideram ca cetatenii romani, oriunde sunt, trebuie sa poata vota, deci sustinem votul prin corespondenta. Pe langa asta, noi deja am trimis sute de plangeri, dand exemple clare de oameni care au votat de mai multe ori, vom primi raspunsul in 6 luni. In ceea ce privesc alesii locali, sustinem alegerea primarilor in doua tururi, si in ceea ce priveste legea alegerilor generale, trebuie redus numarul de parlamentari, militam pentru 2 Camere si un sistem de vot mixt, care sa nu faca posibila cresterea numarului de parlamentari. Am discutat despre o noua lege a finantarii partidelor si credem ca se impun urgent masuri. Dorim o transparenta totala a cheltuirii banilor in campania electorala si dorim sa introducem si societatea civila printre institutiile de verificare, dar sa si limitam cheltuileile dintr-o campanie electorala. Mai clar, fara celebrele pixuri, stilouri, etc.”, a afirmat Vasile Blaga.

Co-președintele PNL Alina Gorghiu a subliniat nevoia respectării dreptului la vot. Aceasta a afirmat că, deși i-a spus premierului de nenumărate ori că legea nu este una facultativă, nu a luat atitudine.

„Au mai fost discutii pe doua lucruri importante. Am subliniat nevoia respectarii dreptului de vot. Vorbesc de alegerile partiale, atat cat pentru Consiliile judetene, primari etc. I-am spus premierului, nu odata, ca legea nu e facultativa si ca Guvernul ar trebui sa fie primul care sa dea semnalul. Tinem sa va comunicam ca demersul nostru va fi concretizat, chiar daca Guvernul nu doreste acest lucru, dar sper sa vad o urma de intelepciune din partea Executivului. S-a mai discutat de OUG 55. Prin acea ordonanta a fost viciata vointa electoratului de la urne. Acestea au fost aspectele principale, speram ca acest pachet de reforme sa se intample In cel mai scurt termen.”, a conchis Alina Gorghiu.

Sursă foto realitatea.net

1 comentariu la “Gorghiu plănuiește încă o lovitură pentru Ponta

  1. despre faptul ca ati cotit-o si ati facut alianta cu pdl in pofida votului popular (cu usl) nu soui nimic mai superficialo.vai de capul tau dar si al liberalilor care te-au pus ca pe o maimuta in fruntea singurului partid istoric .Esti vX MADAM ,TOT O TI LANGA CU pONTA ,ESTI PENIBILA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *