Skip to content
Politică

Gorghiu, precizări referitoare la procesul PNL împotriva Guvernului: Le spun tuturor că…

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu afirmă că este suficient timp pentru schimbarea deciziei privind organizarea celui de-al doilea tur de scrutin la alegerile locale şi refuză să ia în calcul faptul că formaţiunea liberală va pierde procesul prin care a dat în judecată Guvernul.

„11 aprilie, luni, primul termen în procesul PNL împotriva Guvernului, pe tema alegerii primarilor în două tururi. (…) Liberalii vor să demonstreze în instanţă faptul că alegerea într-un singur tur de scrutin al primarilor este neconstituţională. (…) Le spun tuturor că este suficient timp să avem al doilea tur de scrutin la aceste alegeri”, a spus Alina Gorghiu.

Întrebată ce va face PNL dacă pierde acest proces, Alina Gorghiu a declarat că refuză să se gândească la scenarii în care instanţa va lua altă decizie decât „aceea a trimiterii excepţiei către Curtea Constituţională”.

„Luni vom vedea decizia şi vom avea desigur un punct de vedere foarte clar pe această temă”, a mai spus co-preşedintele PNL.

Curtea de Apel Bucureşti a stabilit, pentru data de 11 aprilie, primul termen al procesului în care PNL contestă Hotărârea de Guvern de organizare a alegerilor locale într-un singur tur de scrutin.

Cererea de chemare în judecată a fost depusă pe 9 martie, la Secţia de contencios administrativ a Curţii de Apel Bucureşti, informează Agerpres.

1 comentariu la “Gorghiu, precizări referitoare la procesul PNL împotriva Guvernului: Le spun tuturor că…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *