Skip to content
Politică

Gorghiu prezintă planurile liberalilor privind votul prin corespondență

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a prezentat planurile liberalilor privind legea votului prin corespondență. PNL își dorește, ca în momentul în care va avea majoritate parlamentară, să extindă posibilitatea de aplicare a votului prin corespondentă pentru toate tipurile de scrutin.

 

Redăm mai jos mesajul publicat de Alina Gorghiu pe Facebook: 

„Astăzi este o zi importantă în Parlament, la finalul căreia am speranța că vom avea, în sfârșit, o lege cerută de societatea românească și necesară democrației noastre: legea votului prin corespondență. Reglementarea acestui tip de vot în România este o realizare în sine. Avem datoria să o susținem, chiar dacă legea, așa cum a amendat-o PSD, nu este una perfectă.

PNL a insistat ca votul prin corespondență să fie aplicabil la toate tipurile de alegeri, nu doar pentru cele parlamentare. Primul lucru pe care îl vom face atunci când vom avea majoritatea în Parlament va fi să extindem posibilitatea de aplicare a votului prin corespondență pentru celelalte tipuri de scrutin. Ne vom asigura, astfel, că în 2019, oriunde s-ar afla, românii nu vor mai îndura umilințe ca să-și aleagă președintele.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *