Skip to content
Politică

Gorghiu: PSD ne duce pe drumul către dezastrul economic!

" "

Fostul lider PNL Alina Gorghiu, marți, pe pagina personală de Facebook, aduce critici dure la adresa social-democraților, pe care îi acuză că nu au nici măcar o viziune, nici pentru dezvoltare economică, nici pentru infrastructură, „nimic care să dea speranțe pentru viitor”.

”Nu trebuie să fii specialist în economie ca să îţi dai seama că PSD ne duce pe drumul către dezastrul economic. Numai dacă privim cum lansează și retrage PSD idei, care mai de care de mărire a impozitelor, și intrăm la idei

" "
" "

Cu toate astea se pregătește Guvernul PSD de o rectificare bugetară pozitivă. Deşi, toată decenţa din lume, legile firescului, respectul faţă de instituții şi toate prognozele spun că trebuie sa fie una negativă!!! ????

Toți cei care se pricep la economie și la finanțe trag semnal după semnal de alarmă. Doar că trenul populismului nu se mai oprește …

În acest moment situația arată cam așa: pe de o parte, o grămadă de promisiuni populiste care nu mai pot fi susținute mult timp, dar care pe moment au dus la creșteri ale punctului de pensie, ceva salarii mărite în anumite zone bugetare, mărirea salariului minim pe economie, scăderea TVA; iar pe de altă parte, zero investiţii, demonizarea mediului de afaceri, menţinerea aceluiaşi nivel al fiscalităţii pe muncă, nici măcar un kilometru de autostradă, planuri pentru noi impozite. Aşa vom ajunge să nu mai investească nimeni în România.

Nu avem nici măcar o viziune, nici pentru dezvoltare economică, nici pentru infrastructură, nimic care să dea speranțe pentru viitor. Avem doar perspective de criză economică, măriri de impozite, salarii crescute pe hârtie şi topite imediat de noi impozite și de inflație. În fine, asta e rețeta FSN–PSD care a mai dus România în criză.

În acest moment veniturile sunt mai mici cu 5 miliarde de lei decât cele programate. Raportul situației economice și bugetare pe primele 6 luni este ținut sub cheie. Însă, în schimb primele 7 luni de Guvernare PSD România a luat deja împrumuturi de 10,2 miliarde euro, iar unele titluri de stat au scadența în anul 2036!

Deci, nu e nicio grijă pentru guvernanții PSD. Copiii de astăzi, vor plăti aceste datorii peste 20 de ani! Dar nu vor plăti pentru autostrăzi, gări, aeroporturi, spitale sau școli. Vor plăti banii tocați pentru promisiunile populiste ale PSD din 2016.

Acum tare aş vrea să îmi explice cineva de ce trebuie să ne împrumutăm pentru mofturile electorale ale PSD, de ce trebuie să se închine o țară întreagă la un program de guvernare eșuat, de ce să nu se accepte că soluțiile PSD sunt greșite, că nu pot aduce dezvoltare, ci doar datorii.

Că sunt alți specialiști care au idei mult mai bune, este evident.
Să fie PSD deţinător al adevărului absolut? Ferească Sfântul!”, a scris Gorghiu pe pagina personală de Facebook.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *