Skip to content
Politică

Gorghiu, reacție furtunoasă: Îl demiteam încă de ieri pe Biriș! EXCLUSIV

www.rfi.ro

Co-președintele PNL Alina Gorghiu a oferit, joi, pentru PSnews.ro, o reacție furtunoasă în ceea ce privește plecarea lui Gabriel Biriș din funcția de secretar de stat al Ministerului Finanțelor Publice (MFP).

CITIȚI ȘI: Demisie de ULTIMĂ ORĂ în guvernul Cioloș

Astfel, Gorghiu a calificat că este „ușor tardivă” demisia lui Biriș, un gest prin care MFP „scapă din cea mai urâtă criză de credibilitate și de imagine în care a băgat guvernul tehnocrat pe mandat de final”.

„De altfel, pe noi, cei care i-am susținut pe cei din guvernul tehnocrat, evident că ne-au pus într-o mare dificultate, să vedem cum acest guvern, prin Ministerul de Finanțe, dorește să emită o ordonanță de urgență cu modificări de substanță la Codul Fiscal.

Dacă mă întrebați pe mine și dacă aș fi fost în locul premierului, n-aș fi așteptat încă 24 de ore să-și dea domnul Biriș demisia – îl demiteam încă de ieri.

Acum, cred că e important ca și doamna ministru să afle că ideea de asumare, pe persoană fizică, a unui nou proiect de modificare a Codului Fiscal (așa cum a anunțat, ieri, la o anumită televiziune) e un lucru destul de riscant.

Trebuie să le amintim că mandatul acestui guvern este de încă 4 luni și nu pot face, prin ordonanță de urgență, ceea ce trebuie să facă un parlament care va fi legitim ales în decembrie anul acesta, pentru că ar trebui cu toții să nu uităm de faptul că, în decembrie, avem alegeri și că n-ar trebui deloc să agităm în niciun fel populația din România și contribuabilii din România cu teme pe care nu le putem duce la bun sfârșit”, ne-a mai spus Alina Gorghiu.

În continuare, Alina Gorghiu a criticat vehement pozițiile anti-guvernamentale exprimate de către PSD, catalogându-le drept „populiste și de campanie electorală”.

„Temele acestea care țin de modificări legislative în domeniul fiscal vor fi o preocupare constantă a Partidului Național Liberal, însă mă aștept, de exemplu, ca PSD-ul să accelereze demersurile populiste și de campanie electorală, prin chemarea lui Cioloș în Parlament, prin solicitarea de o eventuală moțiune de cenzură, care nu m-ar mira să fie iar vânturată de liderii PSD și sateliții lor.

Cred, însă, că, în continuare, nu avem cum să susținem niciun demers al PSD privind o eventuală demitere a acestui guvern. Nu e o noutate. PNL a anunțat că niciun demers al PSD sau al variantelor extremiste ale PSD-ului (cum este PRU) privind demiterea actualului guvern, pentru că ar fi o totală iresponsabilitate în contextul dat (social, regional, politic, cu alegeri peste 4 luni), în care este nevoie de stabilitate în România.

De altfel, este un meci care, în opinia mea, în continuare, și-l tranșează Ponta și Dragnea, care tot vântură tema moțiunii de cenzură de ochii lumii. Și sunt absolut convinsă că nu va exista această moțiune de cenzură. Am spus-o de un an de zile, de când acest guvern a fost învestit și de a doua zi de când Dragnea a început să amenințe cu moțiunea de cenzură. Este numai praf în ochi, care arată ridicolul unor amenințări făcute doar pentru capital politic și nimic mai mult”, a încheiat co-președintele PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *