Skip to content
Politică

Gorghiu, reacţie furtunoasă la premierul ALDE: Dublă sfidare! EXCLUSIV

antena3.ro

Liderul PNL Alina Gorghiu a oferit, duminică, pentru PSnews.ro, o reacţie furtunoasă după ce ALDE a anunţat că îl susţine pe co-preşedintele Călin Popescu-Tăriceanu pentru un nou mandat de prim-ministru.

În opinia Alinei Gorghiu, acest fapt constituie „o dublă sfidare” (atât faţă de PSD, cât şi faţă de cetăţeni), având loc, „aparent, o ruptură în această cârdăşie politică”.

„E o dublă sfidare: pe de o parte, e o sfidare a ALDE față de PSD. Are loc, aparent, o ruptură în această cârdășie politică. ALDE pune presiune pe social-democrați, crezând că va juca vreun rol în formarea unei majorități. E ușor ridicol, pentru că ALDE nu are mari șanse de a intra în Parlament. Dar e bucătăria lor si deciziile lor strategice. Dacă Tăriceanu se crede mai premier ca Dragnea, e amuzant.

Mai gravă mi se pare sfidarea față de cetățeni. Domnul Tăriceanu nu e o alternativă la Liviu Dragnea; este un politician care s a compromis prin retorica similară cu a PSD pe care o practică. Amândoi l-au apărat pe Oprea până în pânzele albe, amândoi sunt populiști până la cer și, mai ales, sunt incompatibili cu imaginea pe care România o merită în Europa și în lume.

Dincolo de poziționarea de astăzi, prin care ALDE încearcă un șantaj la PSD, oamenii trebuie să știe că ALDE e un partid aflat multă vreme într-o strânsă îmbrățișare cu PSD. ALDE nu are nimic de-a face cu dreapta în România. Electoratul de dreapta are o opțiune clară și aceea este PNL, iar PNL susține ca premier un om care poate reprezenta România onorabil – Dacian Cioloș”, a declarat Gorghiu pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *