Skip to content
Politică

Gorghiu sare în ajutorul românilor din diaspora

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, de vineri după-amiază, co-președintele PNL Alina Gorghiu sare în ajutorul românilor din diaspora, dându-le informații utile ca să se înscrie în Registrul Electoral pentru alegerile parlamentare din 2016.

Totodată, Gorghiu a criticat  situația din noiembrie 2014 (când mii de români din străinătate nu și-au putut exercita dreptul la vot de la alegerile prezidențiale) şi a pledat din nou pentru adoptarea legii votului prin corespondență.

„Înscrierea în Registrul Electoral este un prim pas pentru ca românii din diaspora să poată vota în condiții normale și democratice la alegerile parlamentare de anul viitor. Începând cu 1 aprilie 2016, românii care trăiesc peste hotare vor avea la dispoziție aproximativ 5 luni pentru a se înscrie în Registrul Electoral. Am speranța că, în acest fel, numărul și localizarea secțiilor de votare pentru diaspora nu vor mai reprezenta obstacole pentru cetățenii noștri de peste hotare care doresc să-și exercite dreptul la vot. La fel de important este să adoptăm, înainte de luna septembrie, legea votului prin corespondență pentru diaspora. Soluția propusă de PNL este discutarea legii în sesiunea extraordinară a Parlamentului din luna august”, transmite Alina Gorghiu.

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru, a declarat, miercuri, că românii din diaspora vor avea la dispoziţie aproximativ cinci luni, începând de la 1 aprilie, pentru a se înscrie în Registrul Electoral, precizând că perioada electorală pentru alegerile parlamentare ar putea începe în septembrie 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *