Skip to content
" "
Politică

Gorghiu: Trebuie să terminăm de astăzi cu incertitudinea, cu interimatul, cu provizoratul, chiar şi cu ping-pongul

" "

Senatorul PNL Alina Gorghiu a spus, în Parlament, că este necesar ca România să aibă un guvern legitim, cu capacitate de exerciţiu deplină şi puteri constituţionale. „Trebuie să terminăm de astăzi cu incertitudinea, cu interimatul, cu provizoratul chiar şi cu ping-pongul„, a afirmat Gorghiu.

În urma acestui vot, România trebuie să iasă dintr-o situaţie politică dificilă, iar fiecare zi de întârziere sper că suntem conştienţi toţi, mai ales cei aflaţi în această sală, că ar putea produce consecinţe extrem de grave. Este absolut necesar să avem de astăzi un guvern legitim, învestit de Parlament, cu capacitate de exerciţiu deplină şi cu puteri constituţionale, aşa cum ne dorim cu toţii. Trebuie să terminăm de astăzi cu incertitudinea, cu interimatul, cu provizoratul chiar şi cu ping-pongul„, a spus Alina Gorghiu, citată de news.ro.

Ea a spus că nu se miră că PSD a fugit astăzi în sală, a absentat de la consultările de la Cotroceni, aşa cum lipseşte astăzi la vot.

Acestea sunt proceduri stabilite de legea fundamentală, iar obligaţia partidelor politice responsabile este să respecte aceste proceduri. Democraţia înseamnă să faci ce îţi cere Constituţia şi decenţa politică chiar dacă nu îţi face plăcere. Nu vroiam să o văd zâmbind în sală fals pe doamna Dăncilă, mimând că îi face plăcere să cedeze puterea în urma demiterii prin moţiune de cenzură, dar mă aşteptam ca PSD, partid parlamentar mare, să respecte Parlamentul şi să fie prezent la învestirea Guvernului Orban. Să le fie ruşine„, a afirmat Gorghiu.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *