Gorghiu vrea ca statul să recupereze prejudiciul de la corupți

Gorghiu
Sursa foto: facebook

Recuperarea prejudiciilor în dosarele de corupție va crește încrederea românilor în justiție, a afirmat ministra Justiției, Alina Gorghiu, la bilanțul DNA:

„De câte ori ați auzit: ”bine, l-au prins și pe ăsta, un corupt, un ticălos, face câțiva ani de pușcărie, dar știe că rămâne cu banii furați!” Ăsta e sentimentul comun și des întâlnit în spațiul public. Remarc, de aceea, preocuparea procurorilor DNA pentru aplicarea de măsuri asigurătorii şi recuperarea prejudiciului infracţional; astfel în mai mult de jumătate din dosare procurorii DNA au instituit măsuri asiguratorii. Vă încurajez să continuați pe linia acestor rezultate semnificative, mai ales în contextul în care jumătate din ceea ce se confiscă se poate întoarce la societate sub forma demersurilor de prevenire a criminalității, de educație juridică sau de sprijinire concretă a victimelor infracțiunilor”.

„Dacă vom fi mai eficienți la acest capitol, va crește și încrederea populației în sistemul de justiție, iar acest lucru nu poate fi decât un factor încurajator pentru activitatea dumneavoastră”, a mai punctat ministra Justiției.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL