Skip to content
Gorj Știri locale

Gorj: Focar de infecție din cauza mai multor pui morți într-o fermă

transavia.ro

Garda de Mediu a aplicat o amendă în valoare de 50.000 lei la o crescătorie de păsări după imaginile apărute în presă care indicau un focar de infecție determinat de mai mulți pui morți depozitați în condiții improprii pe amplasamentul unei ferme de creștere a puilor din zona Botorogi- Dănești.

Încă de ieri după amiaza, o echipă de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Gorj verifică imaginile apărute în presa locală cu privire la un focar de infecție determinat de mai mulți pui morți depozitați în condiții improprii pe amplasamentul unei ferme de creștere a puilor din zona Botorogi- Dănești.

Rezultatele acestui control indică încălcări ale prevederilor autorizației integrate de mediu. Față de aceste aspecte operatorul economic responsabil de aceste fapte, de apariția acestor episoade de disconfort olfactiv, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 50. 000 lei”, anunță Garda de Mediu.

Potrivit Gorjeanul.ro, focarul de infecție a apărut la Ferma nr. 2 a producătorului de carne Avicarvil din Târgu-Jiu. La această fermă, situată spre Botorogi, se depozitează cadavrele a sute de pui morți, iar pentru că mirosul este insuportabil, ușa clădirii este lăsată deschisă.

Potrivit publicației, mirosul se simte încă din stradă, iar salariaților le este imposibil să lucreze în zonă din cauza duhorii. În una dintre clădiri sunt ținute, de zile întregi, cadavrele a sute de pui morți.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *