Skip to content
Gorj Știri locale

Gorj: Încă patru centre de vaccinare vor funcţiona

Inquam Photos/George Calin

Încă patru centre de vaccinare împotriva COVID-19 din judeţul Gorj vor fi puse în funcţiune pentru etapa a doua, care va începe de vineri, 15 ianuarie, potrivit Adevarul.

Acestea sunt în Târgu Jiu ( Şcoala Gimnazială ,,Constantin Brâncuşi’’ Sala de Sport), Târgu Cărbuneşti (Clubul Pensionarilor), Motru (Şcoala Catolică) şi Bâlteni (Căminul Cultural). Pe lângă acestea, vor rămâne funcţionale patru din cele opt centre de vaccinare, constituite la nivelul spitalelor din judeţul nostru: Centrul de vaccinare Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu; Centrul de vaccinare Spitalul Orăşenesc Novaci; Centrul de vaccinare Spitalul Orasenesc Turceni şi Centrul de vaccinare Spitalul Orasenesc Rovinari. Iniţial, la nivelul judeţului Gorj au fost stabilit 19 centre de vaccinare anti COVID-19.

60 de persoane pe zi vaccinate în centrele comunitare

„Începând de săptămâna viitoare, la centrele comunitare, se pot vaccina câte 60 de persoane/zi. Etapa a doua de vaccinare vizează populaţia cu grad de risc şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii-cheie. În prima fază, vor fi vaccinate persoanele cu grad ridicat de risc: adulţii cu vârsta peste 65 de ani şi persoanele care suferă de boli cronice. În categoria bolilor cronice se încadrează următoarele afecţiuni: diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afecţiuni cardiovasculare, afecţiuni renale, afecţiuni oncologice, afecţiuni pulmonare, afecţiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afecţiuni hepatice moderate/severe, afecţiuni autoimune, imunodepresii severe (pacienţi transplantaţi, cu consult medical prealabil, pacienţi care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienţi infectaţi cu HIV/SIDA)“, se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj. În perioada 15-19 ianuarie 2021, se desfăşoară campania de vaccinare în centrele de asistenţă medico-socială şi rezidenţiale, prin echipe mobile formate din reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj. Pentru centrele de asistenţă medico-sociale şi rezidenţiale au fost repartizate 432 doze vaccin anti-Covid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *