Skip to content
Gorj Știri locale

Gorj: Secţiile de Terapie Intensivă, pline cu pacienţi cu COVID-19

smurd.ro
" "

Secţiile de Terapie Intensivă pentru bolnavii de COVID-19 din judeţul Gorj sunt pline, iar medicii atrag atenţia că pacienţii care nu sunt în stare gravă ar putea fi mutaţi la spitalele din alte judeţe. Vineri, un pacient a fost transportat cu elicopterul SMURD la un spital din Târgu Mureş.

„Situaţia este cruntă“, spune Constantin Târziu, managerul Spitalului de Urgenţă din Târgu Cărbuneşti, desemnat soital suport COVID-19 pentru judeţul Gorj. La secţia de Terapie Intensivă nu mai este niciun loc liber, iar capacitatea de internare se apropie de nivelul maxim. Sunt internaţi aproape 150 de pacienţi, iar numărul total de paturi din spital este este de 200.

" "
" "

La Terapie Intensivă nu mai avem niciun loc liber. Au fost făcute astăzi mai multe externări, dar aşteptăm să mai vină până la finalul zilei în jur de 20 de pacienţi, astfel că vom ajunge la 140-145 de pacienţi. Există două variante în cazul în care apare un pacient care necesită internare la Terapie Intensivă: un pacient care nu este într-o situaţie aşa de gravă este mutat pe salon, dacă medicul care îl are în grijă îşi dă accceptul sau mai există posibilitatea mutării la un alt spital, din Craiova sau Bucureşti“, a mai spus medicul Constantin Târziu, potrivit „Adevărul”.

La Secţia de Terapie Intensivă din Târgu Jiu nu sunt paturi libere Situaţia este asemănătoare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. Locurile de la Terapie Intensivă sunt ocupate, iar un bolnav de COVID-19 aflat în stare gravă a fost transportat astăzi cu elicopterul SMURD. La Secţia de Boli Infecţioase sunt internaţi 65 de pacienţi, dintre care 10 se află la Terapie Intensivă.

Din cauza acestei situaţii, un pacient infectat în noul tip de coronavirus care se află în stare gravă a fost transportat cu elicopterul SMURD la un spital din Târgu Mureş. „Este vorba de un pacient care are şi alte afecţiuni, o patologie cardiacă şi o saturaţie scăzută de oxigen. Pentru că la Secţia de Terapie Intensivă nu mai sunt locuri pentru pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2 s-a luat legătura la niovel naţional şi a fost transportat la spitalul din Târgu Mureş“, a spus Florin Niţu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *