Skip to content
Video

Goțiu face noi dezvăluiri. Cine s-a pus într-o situație ingrată față de USR EXCLUSIV

youtube.com

Plecarea lui Nicușor Dan lasă USR fără liderul care a stat la baza constiturii partidului, dar chestiunea înlocuirii acestuia cu ex-premierul tehnocrat Dacian Cioloș nu pare o opțiune viabilă pentru unii membri ai formațiunii.

Într-un interviu PSNews.ro, senatorul Mihai Goțiu nu crede că Cioloș va face vreun gest de revendicare a rolului de lider în USR, situația de acum transformându-se într-una ingrată pentru fostul prim ministru.

Pierderea lui Nicușor Dan este o pierdere mare. Este un lider în adevăratul sens al cuvântului, care s-a format prin munca sa. Este foarte puțin probabil să îl bănuim pe acesta că a jucat la sacrificiu, pentru a lăsa locul altcuiva”,  apreciază senatorul.

În același timp, posibilitatea integrarii lui Cioloș în structura de vârf a USR este aproape o misiune imposibilă, dupoă cum declară parlamentarul. „Schimbările petrecute în USR în această vară l-a îndepărtat un pic pe domnul Cioloș de USR, pentru că l-a pus într-o situație ingrată, aceea de a fi văzut ca un om venit pe un culoar scurt.

Ar fi privit ca un om din cauza căruia USR s-ar putea rupe. Practic, domnul Cioloș este într-o situație ingrată în acest moment. Cred că tot ceea ce s-a întâmplat este, pur și simplu. lipsa de experiență și criza pe o trăiește orice organizație după momentul ei inițial. au apărut diferențe care nu au fost gestionate în mod concret”, ține să precizeze Goțiu, în încercarea de a demonta zvonurile pivind introducerea lui Dacian Cioloș pe ușa din dos a partidului.

Fostul premier tehnocrat a fost privit ca un beneficiar al unor numiri în poziții -cheie, de comisar uropean pentru Agricultură și apoi de șef al Executivului, fără a fi trecut însă testul adevăratelor confruntări electorale.

USR este totuși un partid care include nume apropiate de cioloș, o parte dintre parlamentarii partidului provenind din rândul consilierilor plasați în ministere în perioada guvernării tehnocrate din 2016.

Cioloș  are un proiect propriu, Platforma România 100, care ar urma să fie prezentată  sub forma de formațiune politică în anul Centenarului Marii Uniri, dar analiștii politici sunt extrem de sceptici cu privire la șansele de reușită în primele teste electorale, reprezentate de alegerile europarlamentare din vara anului 2019.

Urmăriți interviul de la minutul 14:29 până la minutul 18:35

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *