Skip to content
Politică

Goțiu, pas în forță: a depus plângere penală pentru abuz în serviciu și fals

romaniacurata.ro

Senatorul Uniunii Salvați România și în același timp vicelider al grupului USR de la Senat, Mihai Goțiu, a depus vineri o sesizare penală către Parchetul de pe lângă Judecătoria Reșița.

Concret, senatorul USR reclamă ROMSILVA „pentru abuz în serviciu, neglijență în serviciu, fals și înșelăciune”, legat de „modul în care administrează Parcul Național Semenic – Cheile Carașului PNSCC” cu scopul de „a cerceta și verifica dacă cele semnalate reprezintă elementele constitutive ale infracțiunilor de abuz în serviciu, neglijență în serviciu, înșelăciune, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale, fals în declarații și uz de fals”.

Mihai Gotiu semnalează, de asemenea, că ROMSILVA „ascunde faptul că nu și-a îndeplinit obligațiile legale și contractuale”, această mușamalizare fiind făcută prin site-ul oficial unde se prezintă „că ar există un plan de management al parcului”.

Nu este singura sesizare căreia Goțiu i-a dat curs. Acesta solicită Gărzii de Mediu și Gărzii Forestiere „să verifice modul în care s-au aprobat noi tăieri de pădure în Rezervația Naturală Cheile Carașului de către Administrația PNSCC, asigurată de Romsilva” cu scopul de a anula documentele care permit acest lucru.

Mai jos, postarea de pe Facebook a senatorului USR Mihai Goțiu:

„SESIZARE PENALĂ ÎMPOTRIVA ROMSILVA, pentru abuz în serviciu, neglijență în serviciu, fals și înșelăciune

Astăzi (vineri, 20.07.2018), am transmis o sesizare penală Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița, legată de modul în care administrează Parcul Național Semenic – Cheile Carașului PNSCC, pentru a cerceta și verifica dacă cele semnalate reprezintă elementele constitutive ale infracțiunilor de abuz în serviciu, neglijență în serviciu, înșelăciune, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale, fals în declarații și uz de fals.

Printre altele, Romsilva n-are nicio jenă să anunțe, pe site-ul oficial, că ar exista un plan de management al parcului (lucru infirmat, oficial, chiar de Ministerul Mediului), pentru a ascunde faptul că nu și-a îndeplinit obligațiile legale și contractuale, fapt cu consecințe juridice extrem de nocive, atât pentru cetățeni, cât și pentru parcul național. Detalii aici: https://cluj.usr.ro/sesizare-penala-impotriva-romsilva-pen…/

De asemenea, am sesizat Garda de Mediu și Garda Forestieră, solicitându-le să verifice modul în care s-au aprobat noi tăieri de pădure în Rezervația Naturală Cheile Carașului de către Administrația PNSCC, asigurată de Romsilva, și să anuleze documentele care permit acest lucru. Nu în ultimul rând, am solicitat explicații oficiale de la Administrația parcului, legate de aceste tăieri”, a scris senatorul pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *