Skip to content
Politică

Goțiu (USR): Ceea ce propunem noi acum ca și viziune pentru România, luptele pe care le ducem, vor avea efecte în 2050. Mergem pe un tandem președinte-premier

Inquam Photos / George Călin

Reprezentanţii USR îşi vor desemna sâmbătă, 13 iulie, candidatul pentru alegerile prezidenţiale. În competiţia internă au intrat patru candidaţi: preşedintele Dan Barna, senatorul Mihai Goţiu şi alţi doi membri USR- Dumitru Stanca şi Dragoş Dinulescu.

PSnews.ro a luat legătura cu senatorul Mihai Goţiu, principalul adversar al lui Dan Barna în bătălia internă pentru Cotroceni, pentru a afla care este proiectul politic cu  care vrea să câștige președinția României.

Astfel, Goțiu ne-a declarat încă de la începutul discuției că ceea ce propune acum ca viziune pentru România, luptele pe care le duce, vor avea efecte în 2050. Astfel, acesta a precizat că principalul proiect cu care vrea să câștige votul românilor se referă la protecția mediului.

„Perspectiva cu care am intrat în competiția internă e legată de faptul că eu zic că bătălia în care am intrat pentru schimbarea României, probabil se va finaliza în 2050. Ceea ce propunem noi acum ca și viziune pentru România, luptele pe care le ducem, vor avea efecte în 2050. Am dat ca exemplu domeniul în care eu lupt cel mai mult, nu că ar fi prioritatea numărul 1, ci este una dintre prioritățile fără de care nu văd o Românie modernă: protecția mediului.

Dacă eu lucrez la o lege, și am lucrat la o lege pentru interzicerea tăierii totale a pădurilor în parcurile naționale din România, pe care o voi depune în toamnă, e posibil să cadă în toamnă din cauza actualei coaliții majoritare PSD-ALDE. O voi relua în 2020. Va trece în 2021 și va fi implementată într-un an sau doi, dar efectele se vor vedea în 20-30 de ani.

Acesta este doar un exemplu din domeniul protecției mediului și ce înseamnă mediul văzut ca o investiție în viitorul României, ce înseamnă mediul din perspectiva luptei împotriva corupției, în cazul în care vorbim de sute de milioane de dolari (cazul Roșia Montană), sau sute de milioane de euro anual în cazul furturilor de păduri – și mă refer doar la lemnul furat. Prin protecția mediului tăiem resursele corupției. Mediul este despre sănătate, reducem costurile de sănătate și aș putea avea multe exemple. Acesta a fost și principalul motiv pentru care am intrat în campania asta, pentru a putea construi o viziune pe care să o oferim României. Nu un candidat la președinte, ci cel mai bun candidat care să prezinte o viziune pentru România. Acesta este motivul pentru care am intrat în competiția internă, pentru că eu consider că este o etapă necesară prin care partidul trebuie să treacă în acest moment”, a declarat Goțiu pentru PSnews.ro.

Întrebat cu ce se diferențiază, în opinia lui, față de ceilalți contracandidați ai săi din partid, USR-istul a susținut că un avantaj al său îl reprezintă faptul că, printre altele, știe „ pentru ce au luptat cetățenii români în ultimii 10-15 ani”.

Nu în ultimul rând, USR-istul a precizat că, potrivit ultimelor discuții USR va merge pe un tandem președinte-premier. Președinte de la USR și premier de la PLUS.

„Eu vin din societatea civilă, unde am fost implicat începând cu grevele studențești din 1995, când am schimbat din temelii o lege a educației naționale făcută de PSD, care bloca accesul la educație, din lupta pentru Roșia Montană din 2002, în mobilizarea diasporei și respectarea dreptului de vot al diasporei din 2014. Am o experiență și cunosc destul de bine revendicările societății civile din care s-a născut USR și cred că este un avantaj competitiv al meu faptul că eu cunosc aceste lucruri și știu pentru ce au luptat cetățenii români în ultimii 10-15 ani și cred că aș putea să obțin sprijinul lor pentru a duce aceste lupte mai departe, la un alt nivel, cel de președinte al României.

Mâine la Congres va avea loc un vot. Din ultimele discuții, se va merge pe un tandem președinte-premier.Președinte de la USR și premier de la PLUS. Nu sunt finalizate aceste discuții, dar cu siguranță va fi un tandem președinte-premier de la USR-PLUS”, a conchis USR-istul.

1 comentariu la “Goțiu (USR): Ceea ce propunem noi acum ca și viziune pentru România, luptele pe care le ducem, vor avea efecte în 2050. Mergem pe un tandem președinte-premier

  1. Sper sa dispareti. Sa nu ajungeti niciodata la putere. Comunismul a fost bland fata de ceea ce propuneti voi, neomarxistilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *